Sigaren uit uw eigen doos (3)

De programmabrochures van Limelight en Utopia omtrent de evenementen georganiseerd rondom de bakermat van Buda Kunstencentrum zijn verschenen.
En er is heuglijk nieuws.
Zelfs al behoort u niet tot het “Schoon en Hoog Volk” dat meer speciaal per brief is uitgenodigd op donderdag 8 december, toch kunt als gemiddeld Kortrijks belastingbetaler ook gratis naar de afscheidsreceptie van Limelight.
U moet u wel een plaatsje reserveren. Tel. 056/22 10 01. DOEN !
(Faxen kan ook nog zeg.)

We vernemen nu ook dat “Dans In Kortrijk” onder de titel R.I.P.R.I.P.H.O.E.R.A een eigen afscheidsparty belegt.
Maar niet op donderdag 8. Wel op zaterdag 17 december. Ook gratis mits reservering. Maar de locatie is nog niet bekend. Het wordt wel laat: de start is om 23u30.
Voor wie het allemaal een beetje teveel wordt nog even wat uitleg.
Of de Buda VZW van Kurt van Belleghem na al of niet is opgedoekt is onduidelijk.
Er is alleszins een nieuwe vzw Buda bis Kunstencentrum geleid door Kurt Devos. Een fusie van Limelight (kunstencentrum), Dans In Kortrijk (danswerkplaats) en Beeldenstorm (dat festivals zou organiseren). Later komt daar nog Happy New Ears (muziekcentrum) bij.

Heel die herschikking is hier op deze stadsblog al meerdere malen van kommentaar voorzien.
Zie archief juli (29,27,7), juni (20), mei (20,5,2), februari (20), januari (28,20,13).Ter gelegenheid van de festiviteiten zijn er voor de maand december twee of drie programmabrochures op de markt. Het hangt er van af hoe je het bekijkt.
De brochure “Utopia” vermeldt de activiteiten van de overkoepelende vzw Buda Kunstencentrum en Beeldenstorm. Allerhande performances en films verspreid over meerder dagen.
De andere brochure heeft het meer over Limelight.

Ter gelegenheid van de festiviteiten zijn er voor de maand december twee of drie programmabrochures op de markt. Het hangt er van af hoe je het bekijkt. vermeldt de activiteiten van de overkoepelende vzw Buda Kunstencentrum en Beeldenstorm. Allerhande performances en films verspreid over meerder dagen.De andere brochure heeft het meer over Limelight.Donderdag 8 december wordt een drukke dag.
U moet al om 17 uur aanwezig in de Tacktoren op een toonmoment (een work in progress) in het kader van het project Spanish Train. Gratis mits reservering. Dat is van Utopia.
Gelukkig is de duur nog onbekend.
Want Beeldenstorm begint al om 18u30 in de Tacktoren met allerhande video-installaties, fotografie en dvd b/w stereo. Ook gratis en ZONDER reservering.
Er is ook Utopia-film die dag: “Citizen Kane” om 20u15 in de Pentascoop.

In de maandelijkse brochure van Limelight vindt men dan ook nog dat er op donderdag 8 december in Limelight zelf een feestmoment is: “Speech! Speech! Speech!”. Vanaf 20u15.
Wat daar juist zal gebeuren weten enkel de genodigden en de lezers van kortrijkwatcher.
Maar zoals gezegd: u mag toch gaan mits reservering.
Mis vooral de receptie niet. Kan geweldig uitdeinen.
Ambetanteriken zich onthouden.
Het is een feestmoment.

Gelieve geen enkele vraag te stellen over het bestuur (samenstelling, leden), de gebruikte kantoren, de ateliers, de medewerkers, het beleidsplan, het actieplan, de vereffening van de deelnemende vroegere vzw’s, de schulden van Limelight, de subsidies en toelagen, de inbreng van privé-parners (PPS), de kosten van het personeel en de staf, de rekening 2005, de begroting 2006, het meerjarenplan, de acquisitie van deelnemende artiesten, de ware kosten van de verbouwing van de Pentascoop. Dat zijn allemaal uw zaken niet. Hoogstens vraagt u een keer wat de bestemming is van het dakappartement op de Pentascoop. Want u zou daar ook willen wonen.

Voor een goed overzicht van de evementen op donderdag 8 december een tabelletje.

17 uur: toonmoment van Spanisch Train in de Tacktoren (Utopia)
18u30: videodinges van meerdere artiesten in de Tacktoren (Beeldenstorm)
(Hier niet te missen: “City in Motion” – gaat over Kortrijk als stad in verandering.)
19 uur: opening – met toespaak – van deze video-installaties in de Tacktoren (Beeldenstorm)
(Niet te vinden in de gepubliceerde programma’s.)
20u15: film “Citizen Kane” in Kinepolis (Utopia)
20u15: “Speech!Speech!Speech!” in Limelight met diverse sprekers(Limelight)
(Voor de concrete invulling: zie kortrijkwatcher van gisteren of eergisteren.)
21u15: receptie in Limelight.