Mayor’s Charity Dinner voor Mr.&Mrs. Lieven Lybeer

The Mayor and Mayoress of the Royal Borough of Windsor and Maidenhead, Councillor Eric Wiles and Mrs Heather Wiles, will be holding a dinner in aid of the Thames Valley and Chiltern Air Ambulance Trust on the evening of Friday 24th February at the Desborough Suite, Town Halle, Maidenhead.Verschrikkelijk lang gezocht op internet om dit alles te vinden.
Schepen Lieven Lybeer gaat daar namelijk heen, zoals steeds vergezeld van zijn echtgenote. Niet om zijn Engels op te halen, maar als schepen van jumelages. Want zoals u weet is Windsor-Maidenhead een zusterstad van Kortrijk, of omgekeerd.The tickets for this prestigious black tie event are £40 (for a three course meal, exluding wine).
For more information please contact Alison Singleton, Mayor’s Secretary at alison@rbwm.gov.uk.

Op alle mogelijke websites van Maidenhead niet gevonden dat Kortrijk een zusterstad is. Op alle denkbare zoektermen (ook “twin town”) krijgt men alleen het antwoord “your search did not produce any results”. (Bad Godesberg kennen ze ginder wel!)

Schepen Lieven Lybeer vertrekt dus op vrijdag 24 februari, maar blijft na het eten ergens (Londen, Ashford?) plakken tot 26 februari.
Het echtpaar gaat met de wagen via Eurochunnel. Van hier naar Calais (via Poperinge) gaat het om 132 km. Van Folkestone (merge into M20 and take M26 ramp) nog 107 miles of ca. 2u18′ rijden. De kilometervergoeding bedraagt dus 13 BEF.

Schepen mag ook een smoking huren op onze kosten: 75 euro.
De kosten voor de deelname aan de Charity Dinner en het logement zijn voor rekening van het “twinning committee”. Maar onze stad zorgt wel voor relatiegeschenken (bedrag onbekend) en natuurlijk wordt van mister Lieven from Belgium ook wel enige sponsoring verwacht voor de Air Ambulance. Volstaat een luttele 100 GPD?

Het uitstapje van het echtpaar Lybeer kost in het totaal 445 euro, exclusief de donatie voor de medische helicopter, de wijn, de relatiegeschenken en de reisverzekering.

Mogen wij het echtpaar aanraden om bijvoorbeeld bij de heenreis ervan te profiteren om eventjes Londen te verkennen? Van Buckingham Palace naar het centrum van Maidenhead doet men er slechts 56 minuten over. Best is eerst naar Hyde Park Corner rijden en dan de Knightsbridge ramp nemen. Wel links houden.
Voor de terugreis zou ik opteren voor dat Ashford. Het stadje is veel meer dan alleen een station. Shopfanaten kunnen er hun hart ophalen op een van de twee shopping centers of om benzine uit te sparen de shuttle nemen naar McArthur Design Outlet. Een hondertal winkels, en aan de meest alledaagse prijzen.
Naar men mag hopen komt het echtpaar geen Kortrijkse “mystery shopper” tegen. (De schepen stuurt weer undercover burgers af op zijn stadspersoneel.)

Wie meer wil weten over de helicopter Bolkow 105 (hij is stokoud) en de wijze van sponsorship, donations and fundraising activiteiten leze de uitgebreide website van “Thames Valley and Chiltern Air Ambulance” op www.airambulancetvac.org .
Hoogstens over twee jaar mag het schepen-echtpaar terug naar Maidenhead want dan is men aan een nieuwe helicopter toe.

P.S.
Is onze delegatie uit Cebu (Filippijnen) al geland? Al een taxi van de luchthaven gezien? (De luchthaventaxi van onze delegatie kost 400 euro.)