Driedaagse inspiratiereis naar Turijn kost een Kortrijkse schepen 2.028 euro

 

Woord vooraf.
Staat niet de gazet(ten.

De heenreis ging op woensdag 7 september met Brussel Airlines naar Milaan en dan per autocar naar Turijn.

Het selecte gezelschap vertrok uit Kortrijk om 6 uur ‘s morgens en kwam pas aan in Turijn om 16u30.
De terugreis ging op vrijdag 9 september door met een directe vlucht Turijn-Brussel.  (Zo’n retourvlucht kost in september zowat 500 euro.  Of toch minder dan 600 euro.)

Men overnachtte in hotel NH Torino Plazza Carina.  Normale prijs voor een overnachting  is zowat 160 euro.  (Of toch minder dan 200 euro.)

De inspiratiereis voor allerhande notabelen  (ondernemers, architecten, politici en andere beleidsmakers) uit de regio is een jaarlijks terugkerend gebeuren ingericht door de vzw Design Regio Kortrijk. De praktische organisatie is in handen van het reisbureau MI Agency uit Kortrijk.
Kostprijs per persoon voor wie een twin-kamer koos: was dit keer  1.830 euro. Enkele kamer: 1.990 euro.  In die prijs was de reis inbegrepen, de twee overnachtingen plus de maaltijden, een fietstocht  en de enkele bezoeken.
De factuur voor schepen van cultuur An Vandersteene is zopas volledig uitbetaald door Stad:  2.028 euro (dossierkosten , bijstand en annulatieverzekering inbegrepen).
Op de foto’s die schepen-deelnemer  Koen Byttebier alweer op FB publiceerde is in elke geval te zien dat ook de burgemeester en schepen Wout Maddens  van de partij waren.
Welke instanties hun reis betaalden weten we niet.
(In elk geval wij, Kortrijkzaanse belastingbetalers.)

P.S.
Onze opiniërende hoofdredacteur van Kortrijkwatcher was de voorbije zomer (hoogseizoen!)  voor een drietal weken in Zuid-Italië.   Ter vergelijking.

Met Al Italia via Rome naar Brindisi gevlogen, heen en terug. Vele honderden kilometers  rond gereisd met een huurwagen. Die inspiratiereis van drie weken lang kostte hem ietwat wat meerdan 2.028 euro.  Namelijk zowat 2.500 euro.  Alles incluis. ( Drank inbegrepen.)