Kan Kortrijks burgemeester nog multitasken? (2)

Volgens het Rekenhof (zie ‘cumuleo‘) beoefende Vincent Van Quickenborne in 2016 (2017 pas bekend in augustus) 11 mandaten, waarvan 5 bezoldigd.  (Men heeft er nog één vergeten: hij is ook voorzitter van het politiecollege VLAS.)  Volgens de website van Stad daarentegen heeft Q slecht 6 mandaten waarvan 4 betaald.  Moet kunnen.

Naast zijn burgemeesterschap bezit hij nog twee politiek uiterst belangrijke mandaten: hij is federaal parlementariër en voorzitter van de commissie Sociale Zaken in de Kamer.
Kan hij die taken combineren?
Meer en meer gedragswetenschappers zeggen dat’ multitasken’ niet mogelijk is, dat er eigenlijk eerder sprake is van SWITCHTASKEN.  We doen niet veel dingen tegelijk maar kunnen wel (snel) wisselen van handelingen of taken.

In de weekendbijlage NU van Het Nieuwsblad (dd. 10 maart) is een grote, evenwel ontluisterende  reportage verschenen over het echte reilen en zeilen in De Kamer.
Daarin (pag. 15) is ook in detail beschreven hoe onze burgemeester aan ‘switchtasken’ doet in de commissie Sociale Zaken.
Het stuk is geïllustreerd met een foto waarop te zien is dat hij nauwelijks opkijkt van zijn papieren.  Welke papieren dan wel?
“Hij bladert door knipsels uit West-Vlaamse regionale kranten en andere documenten die met zijn burgemeesterschap te maken hebben.”
Hierbij vergeet hij zelfs even om een parlementslid het woord te geven en antwoordt daarbij geërgerd: “Dit is hier toch geen kleuterklas, waar je enkel mag spreken wanneer de meester het zegt.”
De titel van het stuk in de bijlage van “Het Nieuwsblad” luidt: “Commissievoorzitter Vincent Van Quickenborne komt als laatste de zaal binnengestormd”.  Hij was namelijk tien minuten te laat en vertrok uiteindelijk één uur voor het einde van de vergadering, waarbij hij de commissie verder overliet aan de ondervoorzitter.  Moet kunnen.

Onze burgemeester is een ware, onvervalste  switchtasker!
Trouwens ook in de gemeenteraad.