De duurste receptie ooit (2)

Onze burgemeester, de steeds meer mediageile Q (en met nog meer kenmerken, waarover men momenteel geen therapeutische termen kan vinden) liet via zijn eigenste Kortrijkse staatsblad (HLN) weten dat men voor de nieuwjaarsreceptie voor de bevolking dit jaar 3.000 bakjes friet zou bestellen, 40 vaten pils, 330 flessen frisdrank en (spuit)water, 600 bekers glühwein, soep en chocomelk. Bovendien zouden er 3.000 gratis (“sigaren uit eigen doos”) hamburgers worden geserveerd, en van vele soorten identiteiten: met rundsvlees, kip, veggie- en veganistische, gluten- en lactosevrije, plus HALAL en KOOSJER zodat alle mogelijke gezindheden konden bediend worden. Dat alles mocht dan 49.000 euro kosten. Betaald door de Kortrijkse belastingbetaler: de fameuze “sigaren uit eigen doos”.
Het schepencollege heeft wel al in februari (de tiende) facturen betaalbaar gesteld. Voor een totaal van 47.930 euro. (Toen waren er van 8 bedrijven nog geen (geen!) facturen ontvangen. Stad betaalt dan gewoon de geraamde bedragen! Moet kunnen.)
Voor logistieke hulp en de opbouw van chalets: 4.717 euro.
Voor animatie (spel, muziek, vuurwerk): 5.630 euro.
Voor de huur van allerhande materiaal: 11.698 euro. (Klank en licht en podium en zo van S.B.E. kostte al 10.000 euro.)

Maar het is toch de catering die identitaire Kortrijkzanen interesseren??
Wel, er waren in deze categorie op 10 februari vijf facturen nog niet ontvangen en toch heeft het schepencollege dan maar het geraamde bedrag betaalbaar gesteld. Een vreemde manier van werken van de budgethouder.
Het gaat om:
– Mylle (met ons soort identitaire hamburgers): 8.000 euro;
– frituur Bossuwé: 4.000 euro;
– halal van slagerij Khales en Lidflid: 2.500 euro (800 kg?);
– Soup@home: 1.000 euro;
– brouwerij Vandeghinste: 8.000 euro.
De factuur van frituur Bertrand bij de betaalbaarstelling was wél binnen: 2.385 euro. De enige van de gekende cateringbedrijven!

Maar wat hebben de koosjer-hamburgers gekost? Die factuur kwam in te schepencollege niet vermeld.
Maar VB-raadslid Wouter heeft dat opgevraagd in de gemeenteraad van februari, net omdat hij naar aanleiding van een schriftelijke vraag daar geen antwoord had op gekregen. De burgemeester stak in een grote colère en toverde uit zijn mobiel 7 tickets te voorschijn voor een totaal bedrag van 186 euro. 4,5 euro per kilo (Hebben we wel goed gehoord?) Burgemeester bedankte het bedrijf Kosher King uit Antwerpen voor een korting van 10 procent. (In de pers zei hij dat de bestelling zou geplaatst worden bij het online-bedrijf Koher 4U.)
Er is nog een rekening die we niet terugvinden. De bestelling van de veggie en andere speciale hamburgers bij Tartine.

P.S.
Wouter Vermeersch stelde op 3 januari schriftelijk een aantal gedetailleerde vragen, bijv. over de kostprijs per type van hamburger en hoeveel er van elk type effectief zou worden gegeten. Geen antwoord, terwijl dat in principe binnen de vier weken moet gebeuren, én gepubliceerd in het Bulletin van Vragen en Antwoorden van februari.