Test de camera, maar ook de paaltjes (2 bis)

Eer we verder gaan hierna een zeer eenvoudig voorstel. Geef elke kortrijkzaan het paswoord om de echte, ware gedetailleerde beelden te bekijken van die camera die ons vanuit Sint-Maartenskerktoren observeert. DAN ZIJN WE GERUST.
Nieuwe URL (die nog zal veranderen) : http://81.246.42.228:8080


Een en ander valt me vandaag erg zwaar te moede. (Maar er volgt nog opbeurend nieuws.)
In de gemeenteraad van gisteren is er geen enkele interpellatie geweest over het cameragebeuren op de Grote Markt. De verantwoordelijke, als progressief-links bekend staande schepen Philippe De Coene ging volkomen vrijuit.
Daar zijn triviale, puur partijpolitieke redenen voor te bedenken. De links-liberale partij Spirit bijvoorbeeld vormt met de SP.A een kartel bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, en hoopt zelfs op een schepenzetel. De VLD houdt zich ook al gedeisd, met het oog op een coalitie en bijhorende schepenzetel.
En voor het overige mankeert het in het algemeen fundamenteel aan politiek bewustzijn in de Raad. In de wandelgangen hoort men dan het bekende povere argument dat wie geen kwaad doet er ook niet om maalt om op openbaar domein gefilmd te worden (en daarbij live op internet komt).
De lokale persjongens maken er ook geen spel over. Suggereren zelfs dat het om een nutteloze
deining gaat. Laten schepen De Coene zijn rammelende versie van de feiten vertellen, zonder één fundamentele vraag. En er zijn er minstens tien.
(Hadden we nog maar één Gerrit Luts !)

Ik zeg u: als een – stel – Kortrijks Vlaams Blok-schepen die camera in het geheim had geplaceerd (daarenboven met paswoord voor niemand weet wie), dan was voor links-progressief raadslid De Coene de wereld te klein geweest. Dan stond dit op de eerste pagina van “De Morgen”. Gegarandeerd.

Het is erg.
Wat bijvoorbeeld niemand weet is dat schepen De Coene als parlementslid ooit minister Verwilghen heeft verzocht om beter werk te maken van internetveiligheid. Wel, heer Coene, ik wil niet enkel niet dat mijn kredietkaartgegevens worden gekraakt. Ik wil gewoon niet op internet ! Nog minder en totaal niet door een camera gefimd worden waarbij bepaalde personen met paswoord binnenskamers méér zien dan wij allemaal.
Begrijpt u dat een beetje? Of heb je de nazisten nog net niet meegemaakt?
(De door u altijd opgevoerde beroemde peter ook niet?) 

En daarenboven zou ik wensen dat uw eigenste URL http://62.166.71.204/ wordt gekraakt, en de intranetten op uw stadhuis óók. Ben kwaad hoor !
Intussen bij nachte en ontij sinds 13 oktober nieuwe URL voor de ingewijden: http://81.246.42.228:8080

Er is dus belangrijker positief Kortrijks nieuws. Een ware opkikker voor wie zich op de Grote Markt begeeft.
Eer we helemaal depressief worden verheugt het ons te melden dat het aantal ongevallen met de automatische verkeerspaaltjes in het centrum dalende is.
(Ik heb eens een fietser een spectaculaire valpartij zien maken toen zij op de Grote Markt over zo’n oprijzend paaltje reed. Er is geen aangifte gedaan. Neen, ‘t was Cathérine Matthieu niet. Maar tegenwoordig kunnen enkel wie kan inzoomen op de URL weten wie dat is. )

En daarenboven zou ik wensen dat uw eigenste URL wordt gekraakt, en de op uw stadhuis óók. Ben kwaad hoor !Er is dus belangrijker positief Kortrijks nieuws. Een ware opkikker voor wie zich op de Grote Markt begeeft.Eer we helemaal depressief worden verheugt het ons te melden dat het aantal ongevallen met in het centrum dalende is.(Ik heb eens een fietser een spectaculaire valpartij zien maken toen zij op de Grote Markt over zo’n oprijzend paaltje reed. Er is geen aangifte gedaan. Neen, ‘t was Cathérine Matthieu niet. Maar tegenwoordig kunnen enkel wie kan inzoomen op de URL weten wie dat is. )Sinds 1999 en tot en met vorig jaar zijn er 112 aanrijdingen geweest.
De trend was eerst stijgend: van 10 (in 1999) telkenjare stijgend naar 27 (in 2003). Vorig jaar waren er 17. (Is dit een dalende trend? Schepen De Coene kan ze met zijn zoom nu live in de realiteit gaan tellen, ook als er geen aangifte is gedaan.)
In de periode 1999-2004 hebben 33 bestuurders via hun verzekeraar een schadevordering ingesteld tegen de stad. Op één uitzondering na heeft de stad al deze vorderingen gewonnen.

ZIE, DAT IS NU EEN KEER NIEUWS ! EN DAARBIJ NOG GOED NIEUWS OOK.
Kortrijkzanen, ga maar rustig verder slapen. Schepen De Coene waakt.