Geen nieuws is ook nieuws !

Maar niet voor onze reguliere pers.
Die persjongens waren gisteravond totaal afwezig op de gemeenteraad. (Ook niet op de politieraad die de begroting voor volgend jaar heeft besproken. In evenwicht! 20 miljoen euro en 500.000 euro investeringen.)
Het was een heel bijzondere gemeenteraad, gisteren 24 oktober.
Er is namelijk beslist om onze aandelen bij Electrabel te verkopen. Netto-opbrengst voor ons ingezetenen allemaal: 5.061.530 euro. Eind volgende maand al te incasseren!
Daar kan men al iets mee doen. Komt daarbij dat we nog Suez-aandelen krijgen ter waarde van 2,1 miljoen euro. Totaal is er voor meer dan 7 miljoen uit de lucht gevallen.
Het Vlaams Blok wou niet meedoen. Want Suez is …Frans! Stel dat het Hollanders waren geweest. Wat dan?

Geen Kortrijkzaan die dat weet.
Geen pers. Geen WTV. Teveel branden en ongelukken.
Geen Kortrijkzaan die dientengevolge weet dat de burgemeester en zijn College nog niet weten wat met al dat geld aan te vangen. En zeggen dat normaliter volgende maand of ten laatste in december een begroting voor 2006 zou moeten voorliggen.

Is er binnen het College ruzie over de besteding van die miljoenen?
Persjongens! Hebt u daar vandaag op de wekelijkse persbabbel met het schepencollege naar gevraagd? Of bent u het vergeten?

Kunt u zich deze kop voorstellen in onze nationale pers?

BURGEMEESTER KORTRIJK WEET NIET WAT TE

DOEN MET 5 MILJOEN EURO !

P.S.
Tamelijk kort na het begin van de zitting verliet raadslid Patrick Jolie (CD&V) de zaal, even later gevolgd door raadslid F.Verhenne (OCMW-voorzitster). Onze Patrick zit trouwens in alle raadszittingen constant bezig op zijn laptob. Gaat hem in de zaal ook nog opladen ook. Zonder gène. Kiezers moeten dit weten voor volgend jaar.
Iedereen begrijpt dat men zich soms nog dezelfde avond naar elders moet heenspoeden. Maar kom dan toch niet eventjes vlug de zitpenning (6000 BEF bruto) opstrijken !! Ga dan onmiddellijk naar die andere vergadering. Bereid u erop voor. A.U.B. zeg. Een beetje fatsoen kan ook.