Vijf Alte Kameraden stellen tentoon in de Paardenstallen

Morgen (donderdag 10 november om 19u30) is de vernissage.
Zes  kunstenaars van divers allooi  exposeerden  33 jaar geleden  (1983)  in de vroegere galerij van de schouwburg (Waterpoort) hun werken  onder de titel “Kleur-zwart/wit”.
Het ging om Rik Vermeersch (zoon van José), Philippe Bouttens, Piet Moerman, Stefaan Roelstraete, Dirk Van Severen,  en Rik Sadet.  Ze kenden elkaar toen via de Kortrijkse Academie.

En nu zijn die gasten  daar weer, met vijf althans.  (Rik  Sardet is nu meer bezig met lay-out en drukwerk en heeft zijn huidige deelname beperkt tot het ontwerpen van de uitnodiging voor de tentoonstelling “Kleur-Zwart/Wit”.)

De expositie is geen retrospectieve.  Het gaat om recent werk.
Van Vermeersch mogen we beeldhouwwerk verwachten.  Van Bouttens keramische beelden en schilderijen.  Van Moerman woeste schilderijen.  Van Roelstraete een van zijn bizarre “installaties”.   Dirk Van Severen komt met foto’s die hopelijk weer (zoals ooit in Tielt) commotie veroorzaken.
Op de vernissage voeren de schepen van cultuur  (past niet goed in dit gremium) en  Stefaan Roelstraete het woord.

De tentoonstelling (die eigenlijk publiek pas op vrijdag 11 november begint) is enkel te bezoeken op  vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur.  En dit tot zondag 27 november. Gratis toegang.
De ingang van de Paardenstallen vindt u naast de Budatoren (vroeger Tacktoren genoemd).