Voordracht over luchtvaartongevallen georganiseerd door de “airport community” van EBKT

Morgen dinsdag 6 december om 19 uur  komt Luc Blendeman spreken over luchtvaartongevallen.  Plaats van de voordracht: het luchthavengebouw van het vliegveld Wevelgem (aan het eind van eerste inrit voor wie uit het Kortrijkse komt, onder het restaurant).  Entreegeld 5 euro (drankje inbegrepen).
Luc Blendeman is ‘chief investigator’ van de ‘Air Investigation Unit Belgium’.
Een kenner dus.

De vzw Airport Community EBKT (luchtvaartcode: Europe Belgium Kortrijk) heeft zich als doel gesteld om de samenwerking tussen bedrijven, verenigingen, besturen, en vooral ‘mensen’ op en om de luchthaven  Kortrijk-Wevelgem te bevorderen en te intensifiëren.  Een nobel doel dat geen enkele politieke kleur draagt en zich niet wil binden aan ideologische of commerciële strekkingen.
De airport community organiseert tal van evenementen zoals voordrachten, lezingen, info avonden, uitstappen en zo nu en dan een feestje.
Het bestuur telt acht leden.  Er is een comité van luchthavengebruikers, vliegclubs , luchthavenfans, captains of industry.  Iedereen kan agendapunten voorleggen via een mail aan  ‘bestuur@airportcommunityebkt.be’.
Website: www.airportcommunityebkt.be

De vzw is reeds volop bezig met het organiseren van de feestelijkheden rondom het honderdjarig bestaan van onze luchthaven.
Er is intussen alreeds een prachtig, luxueus  uitgegeven boek verschenen met als titel: “100 jaar vliegen in Kortrijk-Wevelgem 1917-2017”.
240 bladzijden met onvoorstelbaar mooie en unieke foto’s.  Talloze informatieve en soms leuke getuigenissen en teksten.  Bijwijlen ontroerend.  Samensteller is  luchtvaartjournalist Guido Bouckaert.  De fotoregie lag in handen van Jan Vanhulle.
De uitgave komt van de bvba Stichting Kunstboek en is te verkrijgen of te bestellen bij de Standaard Boekhandel(s) en de vliegclubs.