Kortrijks schepencollege ontpopt zich als een persbureau

Het loopt nu echt de spuigaten uit.
Er gaat bijna geen dag voorbij of je leest of hoort een of andere schepen in de reguliere media of andere media waarbij hij/zij uitpakt met een voornemen of zelfs een beslissing. 
Het is nog erger geworden dan in de bestuursperiode van de vorige tripartite!  Soms lijkt het er zelfs op dat heel het (voorgenomen) beleid van dat College van Burgemeester en Schepenen (CBS) gedirigeerd wordt vanuit een reclamebureau of een consultancy bedrijf.  JAWEL.

En dan moet u weten (u weet het niet, – het staat niet in de gazetten) dat de gemeenteraadsleden al sinds 17 december vorig jaar (ja!) geen wekelijkse notulen meer krijgen van het vroegere en huidige CBS.  Dat is nochtans een onmisbaar document voor wie serieus de politiek wil volgen. Lokale journalisten krijgen er intussen wel populistische goed geselecteerde informatie over…

P.S.
Er is één partij (fractie) van de tripartite die praktisch niet aan bod komt (uit de boot valt) in de pers en dat is de N-VA.  Het is alsof schepen Axel Ronse van de aarde is verdwenen. En de factieleider-cardioloog??