Zou het er tegenwoordig gezellig aan toegaan in het CBS ??

Morgen alweer maandag.
Dat doet er ons aan denken dat het Kortrijkse College van Burgemeester en Schepenen (CBS) iedere maandag vergadert, en dit op de meest veranderlijke uren van de dag. Het uur van samenzijn hangt waarschijnlijk af van de beschikbaarheid van burgemeester Vincent Van Quickenborne. Wat maakt dat de arme schepenen als het ware heel de dag moeten stand-by blijven.
Wat ons toch wat intrigeert is hoe het er daar ter zitting aan toegaat sinds schepen Axel Ronse zich op 21 januari heeft uitgeroepen tot kandidaat-burgemeester, en anderzijds Quickie op 5 februari met veel poeha voor de komende gemeenteraadsverkiezingen kon aankondigen dat hij zal opkomen met een Stadslijst, samengesteld uit kandidaten van zijn “Team Burgemeester” en van de CD&V nog wel.
De tripartite van het “Team”, “Vooruit” en de N-VA ligt dus totaal in duigen, terwijl de 9 leden van het College nog tot in oktober veroordeeld zijn om iedere maandag samen collegiaal beslissingen te nemen.
Wat voor sfeer heerst er daar – van nu af aan – in zo’n gezellig wekelijks samenzijn? Worden er nog handjes geschud? Is er nog koffie geserveerd? Nog grappen gemaakt?
Dat we het niet weten.
Maar uit nieuwsgierigheid wilden we even nagegaan hoelang zo’n vergaderingen tegenwoordig kunnen duren. Misschien is dit een graadmeter. Merk op: op de dag dat Quickie met zijn Stadslijst opdook was er in dezelfde namiddag nog een Schepencollege!
De sfeer moet dan toch ongeveer ijskoud geweest zijn?

CBS 5 februari: totale duur 15 minuten
– Bespreking punten van gemeentelijk belang (GR): 55 agendapunten op 298 pagina’s.
– Duur: 13 minuten (14u15 tot 14u28).
– Bespreking punten voor de Raad van Maatschappelijk Welzijn (Vast Bureau): 12 agendapunten op 25 pagina’s.
– Duur: 2 minuten (14u28-14u30)

CBS 12 februari: totale duur 13 minuten
– GR: 36 agendapunten op 177 pagina’s.
– 8 minuten (12u45 tot 12u53)
– VB: 3 agendapunten op 5 pagina’s.
– 5 minuten (12u53 tot 12u58)

CBS 19 februari: totale duur 20 minuten
– GR: 57 agendapunten op 206 pagina’s.
– 15 minuten (16u tot 16u15)
– VB: 4 agendapunten op 15 pagina’s.
– 5 minuten (16u15 tot 16u20)