“Quickie zit met een imagoprobleem”

Dat is de kop van een voor zijn doen zéér gewaagd stuk dat men niet zou verwachten van de reporter Peter Lanssens in de regionale editie van “Het Laatste Nieuws” van vandaag. Krant kopen ! Het verhaal van Lanssens is dan ook opgebouwd met medewerking van Nicolas Bouteca, prof politieke wetenschappen aan de UGent. Dat bezorgt (lps), de trouwe vazal van Quickie, een alibi om meningen te verkondigen (of weer te geven) waar hij zich normaal niet zou aan wagen.

Het stuk beslaat meer dan één pagina en maakt een analyse over de mogelijke tribulaties en vooruitzichten in de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen (nog 6 maanden te gaan). Het onderstreept onder meer dat het Team Burgemeester uiteen is gevallen in twee kampen die hetzij Quickie, hetzij Ruthie steunen. Zeker is dat we ook ter stede politiek boeiende tijden tegemoet gaan.

Een samenvatting van de nogal opzienbarende analyse in een traditioneel pro-Quickie gezinde gazet geven we hier nu even niet. Lezen maar ! Wel meegeven dat Lanssens aanstipt dat een mogelijke kopman als Wouter Vermeersch van het Vlaams Belang andere politici zoals Van Quickenborne zelf nachtmerries bezorgt bij de gedachte dat de VB’er zou kunnen het initiatiefrecht in handen krijgen om een College te vormen. Dit is namelijk zo als Vermeersch de lijsttrekker is van de lijst met grootste aantal stemmen…

P.S.
We maken schaamteloos gebruik van het artikel om nog vlug te melden dat kortrijkwatcher himself op 31 mei om 20 uur een lezing geeft met overwegingen over de twee voorbije bestuursperiodes van de tripartite. Met lichtbeelden, terwijl er geen toegangsprijs wordt gevraagd. Waar? Hotel Ibis Styles, Kennedypark 1 te Kortrijk natuurlijk, op ‘tHoge.