Zou schepen Ruth Vandenberghe een “continuüm” of een “marionet” worden van Quickie? (1)

Daar moeten we toch een keer een nachtje – of zelfs twee? – over slapen…
Schepen Axel Ronse (N-VA) vindt dat het (na de verkiezingen van oktober) echt tijd wordt voor een andere burgemeester dan de (gedoodverfde) Ruthie want “zij zou toch maar een continuüm zijn van Van Quickenborne”, terwijl VB-raadslid Wouter Vermeersch haar intussen herleidt tot een marionet van onze Quickie. (Axel – nog altijd lid van het Schepencollege! – zegt al sinds begin van dit jaar dat hij kandidaat-burgemeester is.)
Beide scherpe beoordelingen stonden in ‘Het Nieuwsblad’ van dinsdag 11 juni, en dan nog op dezelfde bladzijde. Ze zijn allebei wel volstrekt gelijkluidend maar de uitspraak van Vermeersch is ongetwijfeld gemakkelijker te verstaan.

Zal kortrijkwatcher nog een ander verdict vellen?

P.S.
Vermeersch drijft het nog zodanig ver dat hij zelfs twijfelt aan de bekwaamheid van Ruthie om Kortrijk te leiden. “Fotogeniek zijn en een hoog knuffelgehalte hebben, volstaan niet om burgemeester te zijn van een centrumstad.” Reden voor Van Quickenborne om alreeds online in HLN van 10 juni te fulmineren dat de VB’er “zich verlaagt tot seksistische argumenten”. Bij monde van zijn woordvoerder Peter Lanssens voert Quickie nog aan dat er maar één reden is waarom Vermeersch zo “op de vrouw speelt” en dat is angst. “Angst voor de tegenstander.”

Héla! ‘t Kan gaan zeker??