Skaten in de stad (3): Possenier maakt combo ?

Ik was net zo goed bezig, met mijn stokoude tot semi-racefiets verbouwde Ralleigh (kettingkast ontbloot) werfbezoeken aan het doen op alle mogelijke skatespots in Kortrijk en in heel de wereld. Hele dossiers aan het uitprinten. Ontwerpen van skatebowls aan het stelen op internet. Helemaal uit Amerika. Van Team Spirit nog wel. In 3D. Kost niet eens 110.000 euro. Geen cent.

Dit alles ter voorbereiding van een al lang beloofd, uitgebreid stuk over de skatebowl aan de Groeningebrug. Stuk waarin nu een keer niet zou geluld worden. Met Facts en Figures. Over de ligging, de aanbestedingen, het ontwerp, de werken, de kostprijzen, enz.
En zoals altijd, mijn overal gewaardeerde mening daarover als ere-voorzitter – alias X-grind – van de nu uit het Staatsblad verdwenen VZW “De Trottinettards“.

(Die skatebowl in hartje Amsterdam is prachtig. Oude mensjes uit het Ralleigh- tijdperk zitten daar glunderend naar het schouwspel te kijken. Herinneren zich hoe ze er indertijd maar niet in slaagden om hun trottinette vast te houden tijdens de Bio 540 Boedha Grab. Geen Amerikaan is bij de bouw van die skatepool aan de Marnixstraat te pas gekomen. Scheelt in de kosten. Een slok op de borrel. Voorts is het waar: Kooigem-skate is waardeloos. En dat spel op de Warande vertoont constructiefouten. Luxaplast is goed maar er is weeral een onderhoudsbeurt nodig.)

Zie nog onze kolommen van 14, 15, 16 september over skaten in de stad, als u tenminste op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen in de Kortrijkse skatemilieus en de kosten die daaraan zijn verbonden.

Maar nu u weet wie Pieter Possenier is even dit.
Op zeker moment lees ik op dat geweldige skate-forum http://www.zumiez.be/w-agora een onheilspellende boodschap, aan MBX’er Pieter gericht.
“Skate-expert, mijn voeten. Ge kent er geen kloten van entwordt tijd dage ui moeingen in ‘t skete stille legt !! ter kruipt op ui twentycross velo en ga in kooigem ui nn back-flip tailwhip gaan oefenen.”

Ik zou niet graag in de schoenen (rolschaatsen) staan van schepen Lieven Lybeer, verantwoordelijk voor de Kortrijkse jeugd en in het bijzonder het skatebeleid van de stad.

In de nacht van Wed 28 Sep 00/08 verschijnt er op het internet-skate-forum vanwww. zumiezz
echt breaking news. Possenier op staande voet ontslagen!
We citeren: “Net telefoon gekregen van iemand van Kortrijk die redelijk nauw betrokken is bij de realisatie van de bowls, en die wist me te vertellen dat P.P. op staande voet werd ontslagen. Graag bevestiging van Pieter zelf of iemand van de jeugddienst. Mocht dit waar zijn, proficiat aan de stad Kortrijk, om eindelijk het licht gezien te hebben en succes met de aanstelling van een nieuw persoon (maak aub geen twee maal dezelfde fout).”

Het duurt niet lang of kortrijkwatcher wordt door Possenier zelf gevraagd om een een onderhoud. Vandaag, nog geen uur geleden wil ik vanzelfsprekend een afspraak maken. Zo’n bericht moet gecheckt worden.
Possenier zegt af. Mag niet meer praten met gelijk wie, laat staan met kortrijkwatcher. Spreekverbod van schepen Lybeer?

En zo weten we nog altijd niet of de combo van Possenier is geslaagd. (Naar de jeugddienst bel ik niet. Ze zijn er nooit.)
Nog een goede raad voor skatemate Possenier.
In de politiek moet je een grind switch maken. Dat wil zeggn: met je andere voet, als je een soulgrind je met je linkervoet voor maakt, doe dit dan met je rechtervoet voor. Etc. Daarna de grind afmaken met een spin en rij dan weg (met uw crossvelo wel te verstaan), en met een big smile.
Fietsroutes genoeg alhier. Rood afgebakend, maar altijd rechts houden.

Binnenkort is er een bewonersvergadering over de skateput aan de Leie. Inspraak nu alles al beklonken is.
U komt toch ook ? Pieter ?
Rendez-vous op 12 oktober om 19 uur in het wijkcentrum Overleie. (Rechtover de kerk Sint-Elooi.)