Inmiddels…(1)

Onder deze titel start er hier nu een serie met vraagjes die ons zomaar te binnen vallen. Kunnen dienstig zijn voor de raadsleden die bij de “mondelinge actualiteitsvragen” voor één keer scherp uit de hoek willen komen.Het toeristisch centrum is sinds begin deze maand gehuisvest in het Begijnhofpark. De nieuwe (prachtige) vleugel aan het Groeningemuseum. Inmiddels staat er aan het (oude) stadhuis op de Grote Markt nog altijd een wegwijzer te wijzen naar het Sint-Michielsplein 5, het statige hoekgebouw waar men vroeger het toeristisch centrum kon vinden. Overigens: de huidige toeristische dienst is voor een niet-Kortrijkzaan praktisch onmogelijk te vinden of te bereiken. Kom maar eens van Gent of van gelijk waar de stad binnenrijden. En begin maar te vragen.

Op de website van de Stad staan diverse openbare aanbestedingen. Voor de Paardenstallen, de gronden Vandendriessche, enz. Inmiddels is de datum voor inschrijving al lang vervlogen.
Eén belangrijke aanbesteding stond er nooit op. Die van 12 mei over de aankoop van elektriciteit voor Stad, OCMW, Parko, de politiezone VLAS. Inmiddels is de leverancier nog altijd niet bekend gemaakt.

Waar blijft de tweede duiventil? En het LED-scherm op de Grote Markt? Dat laatste moest er inmiddels al staan in 2004.

Heeft de politiezone VLAS nu al een eigen frankeermachine?

Hebt u inmiddels al de reglementair absoluut noodzakelijke pictogrammen gezien die ons waarschuwen voor de camera’s op het Schouwburgplein?

Weet er soms iemand wat onze nieuwe designmeesters inmiddels nog uitrichten? Waren zij dezer dagen niet van plan om met een rapport naar buiten te komen? (De vorige zouden ook een “concept” schrijven.)

Waar is de Buda I (van Kurt en Stefaan) nog mee bezig? Voor dit jaar krijgt de vzw nog 35.000 euro.
(Buda I niet verwarren met Buda Kunstencentrum van Joost Fonteyne.)