Burgemeester Vincent Q loopt er steeds beter gekleed bij

Onze kuisvrouw op de redactie van Kortrijkwatcher kan er niet over zwijgen.  
Sinds onze burgemeester samen met zijn moeder nooit meer kleren gaat kopen in Brusselse warenhuizen loopt hij er steeds beter en vooral diverser gekleed bij.

Kuisvrouw heeft nu ZELF ontdekt hoe dat komt. (Eerst dacht zij dat het onder impuls van zijn vrouw Anouk kwam.)
Bij de tandarts heeft ze een exemplaar kunnen inkijken van “Sabato”, een luxe-weekend magazine bij de krant ‘De Tijd’.

Het nummer dat ze op de kop kon tikken en intussen is ondergebracht in ons archief dateert van 13 juni.
Een stuk is getiteld  “THE FLYING TAILOR”. Het gaat over Dominique Vindevogel, de Kortrijkse CEO van het kledingmerk Butch Tailors, die als flying tailor de wereld rondreist om prinsen, diamantairs en steenrijke zakenmannen en burgemeesters van wereld- én centrumsteden dure maatpakken en accessoires (hemden, strikjes, slipjes) aan te smeren.

Speed dial

Alreeds in de inleiding van het stuk kon onze kuisvrouw vernemen dat Vincent Van Quickenborne op speed dial staat bij de vliegende kleermaker.
En even verder staat er tot tweemaal toe te lezen dat Vindevogel politici als Geert Bourgeois, Alexander De Croo en Vincent Van Quickenborne tot zijn klanten mag rekenen. Meer nog: “ Quickie belt me zelfs op om te vragen wat hij moet aantrekken.”

Het stuk is overigens in zijn geheel genomen heel informatief.
– Dominique is de broer  van Yvan Vindevogel die samen met Marc Coucke Omega Pharma oprichtte.
(Yvan Vindevogel  is intussen eigenaar van het befaamde hotel Damier op de Grote Markt van Kortrijk en kameraad van Quickie.)
– De moeder van de broers had indertijd twee boetieks in Kortrijk die een periode heel veel geld in het laadje brachten maar later net niet failliet gingen.
– Een handgemaakt pak van de vliegende kleermaker gaat van 1.450 tot 12.500 euro. Vindevogel ontwerpt dat – naar het verluidt – maar doet voor die maatpakken een beroep op ateliers in Milaan en Puglia. De corporate-bestellingen worden evenwel afgewerkt in Turkije.
РButch Tailors telt twee winkels in Kortrijk, twee in Knokke, ̩̩n in Nieuwpoort en ̩̩n in Roeselare.