Kortrijkwatcher zit in een dipje, teveel frieten en ijsjes.


Gelukkig vertoeven we voor een poosje aan zee en moeten we de gebeurtenissen in Kortrijk niet lijfelijk meemaken.
Kan het eigenlijk nog zotter?
De nieuwe partij (met nog altijd in grote letters: “Team Burgemeester” als logo) die het als vanzelfsprekend vindt dat ze de volgende gemeenteraadsverkiezingen zal winnen – en daarmee via de voorkeurstemmen voor een bepaalde kandidaat de burgemeester wil leveren – heeft vorige donderdag de kiescampagne gestart door in de wijk Sint-Elisabeth met frieten en ijsjes te gaan leuren. En op een foto zagen we dat de nieuwe lijsttrekker Ruthie (kandidaat-burgemeester) zich in een bakfiets liet vervoeren. Een kruiwagen gelijk. WAT EEN LEUTE ALOM. Ik moet opletten of begin nog te wenen.
Kortrijk is een centrumstad, weet u wel !
Als dat zo doorgaat (men gaat nog in andere wijken colporteren) maken de kandidaten van de lijst Van Quickenborne onze stad Kortrijk helemaal belachelijk.
Die nieuwe partij pakte bij dit onnozel evenement van donderdag zelfs uit met twee nieuwe kandidaten, twee frituristen nog wel. En we hebben al een chocolatier en een cafébaas die niet eens weten of beseffen wat politiek is.

Quickie, de leider van die nieuwe partij heeft zich nu herdoopt tot lijstduwer maar stel u absoluut niet voor dat lijsttrekker Ruthie Vandenberghe het daarom voor het zeggen heeft. En nog véél minder de “leading lady” van de CD&V, de volstrekt onbekende Hannelore Vanhoenacker. ZIj beseft totaal nog niet wat ze met machiavellist Vincent Van Quickenborne nog zal meemaken. Zelfs niet wat zij al heeft meegemaakt !
Voor Hannelore moet de gemeenteraad overigens een soort gezellig kampvuur zijn alwaar de deelnemers toneeltjes opvoeren, grapjes maken en liedjes zingen. Over een maatschappelijk-politiek onderwerp een grondig meningsverschil hebben, dat bestempelt zij als “ruzie maken”.
Raadslid Benjamin Vandorpe van de CD&V beseft dat allemaal wel, en heeft ontslag genomen. Een historisch feit dat van moed en politiek-ethisch besef getuigt. Integriteit.
Daarmee verliest de Kortrijkse gemeenteraad zijn beste raadslid. Blijft nog één over, en dat is Wouter Vermeersch, VB-fractieleider. De toekomstige, nieuwe gemeenteraad zal meer dan ooit bestaan uit politieke non-valeurs want in het nieuwe systeem (om het burgemeesterschap in de wacht te slepen) komt het er meer dan ooit op aan om stemmentrekkers op de lijst te krijgen. Frituristen dus.
Wat staat er ons nog allemaal te wachten?
Nog 112 dagen tot aan de verkiezingen van 13 oktober. Quickie kan nog veel stommiteiten uithalen.
Fratsen die het serieus van zijn lijst nog meer ondermijnen.

P.S.
Stel dat de lijsttrekker van ‘Team Burgemeester/Stadslijst’ een coalitie moet vormen, en dit doet zonder de steun van de schepenen van de fractie “Vooruit” doet, dan gaat er in de volgende legislatuur veel expertise verloren inzake woonbeleid, zorg en welzijn, jeugd- en natuurbeleid.
Denk daar maar eens goed over na !

Prachtig weer vandaag. Ik ga een terrasje doen. Naar ‘Le Touquet” op de plage, in Oostende; niet in Frankrijk. Geen ijsje.