Ruil uw brandgevaarlijk fluovestje in voor een dat niet kan in brand schieten

Reflecterende fluovestjes zijn in bepaalde landen en omstandigheden verplicht. Maar als die “high-visibility” jasjes gemaakt zijn van synthetisch materiaal zijn ze in de nabijheid van ontvlambare producten inderdaad een groot gevaar. Recent nog is er op een vliegveld in Frankrijk een personeelslid in een brandende toorts veranderd bij het schoonmaken van een benzinetank. Vanwege statische electriciteit.
De directie van het vliegveld Kortrijk-Wevelgem (EBKT) heeft dit – onder de indruk van de argumenten van Kortrijk Flying Club – nu ook ingezien. Daar veiligheid op een vliegveld van primordiaal belang is heeft zij besloten om morgen (tot sunset) een inruilactie te organiseren. Dus al wie beschikt over een retro-reflecterend jasje in synthetisch materiaal kan dit morgen gratis komen inruilen voor een exemplaar in zuiver vlaslinnen.
Keep it safe en meld u aan bij de politie in het luchthavengebouw.
De actie wordt gesponsord door de VZW Mobiel en het Vlasmuseum.