Eindelijk een website over grensoverschrijdende activiteiten

Ja, eindelijk…
Als je vroeger (sinds 25 jaar) iets wilde weten over al die fictieve, onnozele grensoverschrijdende activiteiten rond de 50-kilometergrens tussen de provincie West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk (ons erfdeel) kon je wel een hele dag en nacht rondscharrelen op internet.
Nu nog veel geduld uitoefenen.
Je vindt op de nieuwe website op heden nogal wat documentatie over het verleden. Communicatie! Uitgezonderd over de etentjes van onze verkozenen. ‘t Is ze vergeven. De miljoenen aan studies die we met hoop op de toekomst kunnen gebruiken.
De nieuwe website zegt nog niets over de werking van de nieuwe metropool Lille-Kortrijk-Tournai. Geen statuten, geen besturen of de samenstelling ervan, geen adressen, telefoons, fax, geen begroting, geen projecten. Wie doet wat. Wél het programma van de openingsceremonie in Kortrijk. Maar geen verslag.

Over de vele Europese projecten die stad Kortrijk – en/of Leiedal, altijd onderscheid maken – zou hebben op stapel gezet niets te vinden. Overigens lees je daarover nog altijd NUL prot NUL op de website van Stad.
Zie: www.west-vlaanderen.be/noord-frankrijk
Kijk, we verwachten daar veel van.
Terwijl de perceptie is dat niemand veel weet.

P.S.
Als we het hier voortaan over miljoenen hebben zullen we dat zonodig vertalen in BEF.