Naar een keiharde aanpak van de verkoop van alcohol in nachtwinkels !

Aanstaande maandag 14 april alweer gemeenteraadsdag !
Een heel zware (meer dan 4 kilo) Raad overigens, niet in het minst vanwege een spitsvondig voorstel van raadslid Eric Flo (nog altijd LLD?) tot toekenning van een vergunning als privé-club aan exploitanten van een café.
Hij doet dat omwille van zware problemen die zich enkele weken geleden hebben voorgedaan in een danscafé in het centrum van Kortrijk. Ongewenste klanten zijn overgegaan tot het vernielen van de inboedel. Flo wil met zijn voorstel bekomen dat uitbaters het recht krijgen om zatlappen, drugdealers, pooiers en hun madammen, vechtersbazen, erotomanen, dieven (enz.) de toegang tot het café te ontzeggen.

Vraag is hoe de barkeepers recidivisten binnen hun cliëntèle kunnen herkennen. Daar bestaan methodes voor !

In de komende gemeenteraad zal raadslid Philippe De Coene (SP.A) nog vragen hoe het zit met een mogelijk verbod op de verkoop van alcohol in nachtwinkels.
Afhankelijk van het antwoord van de burgemeester op deze vraag stelt zich hier opnieuw een probleem omtrent identificatie van klanten.

We doen hierna een uiterst constructief en innovatief voorstel dat vermoedelijk gretig zal overgenomen worden door het Vlaams Belang. Een ongekend creatief voorstel om de veiligheid in geheel onze stad te verhogen. Gedaan met calamiteiten in zwembaden, bussen, parken, drankgelegenheden, frietkoten.
Weg met de ettertjes ! De scheve petjes. De bakvissen aan ‘den Trap’. De comadrinkers in het Begijnhofpark. De potloodventers. De hooligans. Witteboord-criminelen.

Er bestaat toch zoiets als biometrie?
Allerhande technieken om de identiteit van een persoon vast te stellen: irisherkenning, gelaatscan, bijvoorbeeld.
Een biometrisch apparaat levert dan een uniek getal op, template genoemd.
Als we nu een keer bij allerhande accomodaties in de stad (station, winkels, stadhuis, skatebowl, kerken, Xpo, den Chips, enz.) een apparaatje zouden hangen om vingerafdrukken af te nemen? Liefst van beide wijsvingers want die ettertjes zijn nog in staat ook om een vinger af te hakken. Naar het schijnt zijn handige vrije jongens zelfs capabel om een vinger na te bootsen, met plakband, tandartsboortjes, siliconenvingers, plastic handschoenen.

Ge denkt nu zeker dat ons voorstel om over te gaan tot vingerscans in heel het openbaar domein om te lachen is?

Wel, in Tilburg wordt het systeem al toegepast, in zwembaden, de ijsbaan, kindercreches. Een café in Valkenwaard.
Zelfs in Zonnebeke. Weet u hoe dat daar is gekomen? Het vingerscansysteem in Tilburg is geleverd door de firma Syx Automations uit Passendale (nu Ieper).

Dat systeem gaat zo. Bezoekers die ergens naar binnen willen moeten hun wijsvinger in een apparaatje steken dat naast de deur hangt. De vingerafdruk van personen die men na een of ander incident of omwille van hun jeugdige leeftijd (nachtwinkels) niet meer wenst, krijgen een template en zullen bij een volgende keer onmiddellijk worden geïdentificeerd.

Geen flauwekul meer.
Flo ! Dien maar een amendement in bij uw voorstel.
Onze korpschef van de politiezone VLAS houdt van gadgets. Stel nog voor, Eric, dat er bij een template onmiddellijk een alarm afgaat in zijn kantoor.
Maar eigenlijk bestaat er nog een gesofisticeerder scansysteem:
aderherkenning ! Pas op de markt gebracht.
Flo ! Toon dat je uw materie meester zijt. Dossiervreter bent.
Hoeveel kost zo’n apparaat? Dat hangt af van wat je wil als uitrusting. Moet het ding bestendig zijn tegen vandalisme? Moet er een regenkapje op?

P.S.
Een OCMW-raadslid kan nu ook voorstellen om een biometrisch identificatiesysteem in te voeren voor het weren van ongewenste leefloners, asielzoekers, kansarmen. Weg met de camera’s !