De blunders van Borat (1)

Borat is de algemeen aanvaarde, nu door iedereen goedgekeurde koosnaam van onze geliefde nieuwe Kortrijkse waarnemend burgemeester Lieven Lybeer. Van ACW, de Gilde. Eertijds een jonge turk bij de CVP.
IN HART EN NIEREN EEN KAJOTTER.
Op zijn persoonlijke website vindt hij van zichzelf dat hij nog altijd eerste schepen is, met diens bevoegdheden en plus of minus 30 mandaten. Het is niet te geloven. (Hoe hij dat aankan?)
En al eeuwen lang zijn de rubrieken “wonen”, welzijn en gebiedswerking”, “jumelages” aldaar nog in de maak. Even geduld alstublieft.

Borat doet nu ook aan city marketing. Maar dat er vandaag in de Kortrijkse binnenstad kerstmuziek weerklonk (“Stille nacht”!) daar kan hij niet voor verantwoordelijk worden gesteld. Je kunt niet op alles letten.

We starten hier vandaag met een serie over de blunders (een aparte rubriek) die de eerste schepen-burgemeester in de loop der tijden nog zal maken, niettegenstaande zijn kabinetschef nu dezelfde is als die van burgemeester Stefaan De Clerck. Met de medewerking van onze lezers. Graag uw gestaafde gegevens inzenden op ons emailadres: frans.lavaert@skynet.be. We driedubbelchecken. Garanderen een anonymus, maar dulden dit niet ter redactie. Onze voormalige kajotter kennende is dit geraadzaam. Vermeld niet of u gesyndiceerd bent.

Liggen de werkzaamheden aan De oude Dekenij stil?
Omwille van een gebrek aan vergunningen? Of vanwege de vrieskou?
In “Het Laatste Nieuws” van vandaag zegt Borat dat het VTM-programma “Mijn restaurant” ook naar Kortrijk komt.
In “Het Nieuwsblad” van vandaag wil hij dit bericht noch bevestigen, noch ontkennen. Hij heeft nog geen telefoon (telefoontje!) gekregen van VTM. Dat hij dan toch eens zelf belt! Allez zeg! Heel de benedenverdieping van de dekenij ligt in duigen. Op de parkeerplaats achter de dekenij (het ‘boerenhol’) staat of ligt een bord waarbij alleen mensen met een vergunning van de Vlaamse Media Maatschappij mogen parkeren.

En daarbij, zo nog Borat in HN : “het dossier is niet door hem voorbereid”.
Iedereen kan dit nu sinds jaren geloven. Wij hier – en alle Kortrijkzanen met ons – achten het voor mogelijk dat een burgemeester een dossier dat op het schepencollege van 23 december 2008 voorlag nu wel eventjes kan opvolgen.

Mogen wij niet al te veel blunder-inzendingen verwachten !
Ten bate van onze Stad.