Kom thuis in de Stad werken (3): 303 plus 111 ?

Wat schrijft die papieren perse (die van de dode bomen) toch weer allemaal?
Of misschien beter: wat tekenen persjongens toch allemaal op uit de mond van de burgemeester? Zonder dit te checken bij kortrijkwatcher. (Zie stuk van 22 februari, met als titel “kom thuis werken”.)

Ziehier wat er staat in “Het Nieuwsblad” van vandaag. Kop: “303 geïnteresseerden voor twee jobs”.

“In tijden van crisis zijn jobs bij overheidsbesturen zeer gegeerd. De stad Kortrijk heeft vacatures voor twee arbeiders,waaronder één in de dienst milieu. Het wordt een moeilijke keuze voor de stad want volgens waarnemend burgemeester Lieven Lybeer zijn er voor de ene functie 169 kandidaten en voor de andere 134. Samen willen dus 303 werkzoekenden één van de twee jobs.”

Wat klopt er daar nu van?
Het aantal geïnteresseerden zal wel juist zijn. (Maar dit staat nu wel niet te lezen in de krant: voor de 3 gezochte poetsvrouwen of -mannen waren er op de sluitingsdatum van de inschrijving – op 1 februari – 111 gegadigden.)
Overigens zou Stad wellicht het aantal inschrijvingen kunnen beperken door veel nauwkeuriger de (diploma)vereisten en de gevraagde nuttige ervaring te vermelden bij de vacatures. Bij de advertenties in het kader van “Kom thuis werken!” leek het erop alsof zowat iedereen kon solliciteren.

Lieven Lybeer was toen net nog geen burgemeester toen het College begin januari besliste dat Stad uitkeek naar 12 ploegbazen (niveau D4). Voor de directie Leefmilieu alleen al waren er 6 vacatures. Hoe staat het daarmee?
De burgemeester heeft het in de krant van vandaag evenwel over twee arbeiders, waarvan één in de dienst Leefmilieu.
Maar waar haalt hij dat toch?
Begin januari zocht men op niveau D1-D3 alleen al voor leefmilieu naar 6 vakmannen. Zes. En verder nog naar één iemand voor de dienst Facility (gebouwen), drie poetsers en twee “zaalwachters”.
ZIJN ER DAN AL ENKELE ARBEIDERS HORS CONCOURS AANVAARD? ZIJN HET VOORMALIGE KAJOTTERS?

Nog dit.
Voor bepaalde van die functies wil men systematisch “het kader verjongen”.
Hoeveel van die 303 vermelde werkzoekenden hebben zonder het te beseffen nodeloos gesolliciteerd?
Weet u wie er nog zal afvallen uit de race? Al wie het bewijs van diplomavereisten niet heeft opgestuurd vóór 1 februari.