Raadslid Flo wil de deontologische code niet meer naleven maar is geen crapuul

De Kortrijkse gemeenteraad heeft in september (eindelijk en jaren te laat) een deontologische code voor mandatarissen goedgekeurd.
Het Vlaams Belang stemde tegen.
Onafhankelijk raadslid Eric Flo kwam niet tussen en keurde de code “naïefweg” (sic) goed.
In de volgende gemeenteraad van maandag 9 november keert Flo op zijn stappen terug. In een aanvullend punt vraagt hij om “geschrapt te worden van de naleving van de deontologische code”.
Ziehier zijn schriftelijke toelichting.

1. Ik heb geen fractieleider die mij verdedigt wanneer er een klacht terecht of onterecht voorkomt bij het bureau van de fractieleiders.
2. Ik zal mij niet verlagen tot wat men noemt het politiek crapuul of het crapuul van de politiek. Maar ik wil niet aan de ketting liggen.
3. Tijdens de laatste verkiezingen gooide men met modder, de volgende verkiezingen met stront. Woordelijke uitleg volgt.

P.S.
Raadslid Flo was vroeger fractielid van het Vlaams Belang. Daar buiten gegooid en onafhankelijk geworden. Even later wierp hij zich op als raadslid voor Lijst Dedecker. Mag dat ook niet meer, maar is nog wel lid van LLD. “Je weet nooit.”
Aangezien geen enkele fractie hem formeel heeft aangeduid als lid van een raadscommissie ontvangt hij bij aanwezigheid in zo’n commissie geen presentiegeld meer.