CD&V is met de huidige lijst toch een aantal stemmentrekkers kwijt…

Dat is één van de redenen waarom men bij de Kortrijkse CD&V tegenwoordig siddert en beeft.
In 2006 behaalde de partij – in kartel met de N-VA – nog 20.656 stemmen (40 procent).

De kandidaten van de NV-A zijn nu weggevallen. Het waren wel geen echt grote stemmentrekkers, tenzij misschien Lieve Vanhoute (1.367 naamstemmen toen). Maar in elk geval is men tegelijk de stemmen kwijt die destijds gingen naar Piet Vlieghe (had er 688 achter zijn naam), Frederik Vlaminck (509), Marleen Debels (552).

De grootste kanonnen bij de CD&V in 2006 waren schepen Guy Leleu (3.037 voorkeurstemmen), wijlen schepen Hilde Demedts (2.406), en Carl Decaluwé (2.263). Zijn daarenboven nog van het toneel verdwenen: Antoon Sansen (1.381 voorkeurstemmen), Jo Olivier (1.057).

Een aantal nieuwkomers en min of meer bekende figuren moeten nu redden wat er te redden valt. Ter vervanging van de verloren gegane middenstand-stemmen: de “onafhankelijken” als Monika De Crem, Gerrit Laverge, Francis Rodenbach. En de dochters van hun vader – Astrid Destoop en Carol Leleu – moeten de schade aan ACW-zijde beperken.

Het worden boeiende, ja: historische verkiezingen.