CORA und kein Ende (4)

Onder deze titel en een andere verschenen hier op kortrijkwatcher eigenlijk al vijf stukken, te beginnen op 22 september 2006.

We vernemen zopas dat het Nationaal Socio-Economisch Comité voor de Distributie gisteren aan de gemeente Moeskroen (opnieuw) een gunstig advies gaf voor de inplanting van een shoppingdinges op het grondgebied Estampuis en Moeskroen.
De hypermarktketen Cora heeft al heel lang plannen in die richting. NU FEL AFGEZWAKT.
Stad Kortrijk is al sinds 2001 (ja!) fel in de weer om de komst van dat megacomplex aldaar te beletten. De gemeenteraad van juni 2003 gaf zelfs aan het toenmalige schepencollege (met CD&V-schepen van middenstand Jean de Bethune) een machtiging om schorsings- en annulatieberoepen of administratieve beroepen in te stellen tegen mogelijke stedenbouwkundige milieuvergunningen en socio-economische machtigingen voor Cora.

Wat zal het huidige College nu doen?
Schepen van Middenstand (en werk en ondernemen) is nu Rudolphe Scherpereel (N-VA), voormalig voorzitter van Unizo.
En onze burgemeester (VLD) is bevoegd voor externe relaties, Eurometropool en recht.

P.S. (1)
Het CORA-complex zou met de nieuwe plannen een oppervlakte hebben van 40.000 m². Voorheen had men het over een bruto-oppervlakte van zelfs 113.901 m².
De plaats van inplanting ligt op ongeveer 15 minuten rijden vanuit het centrum van Kortrijk. In de buurt van het rond punt bij de afrit 2 op de A17 (E403) in Dottignies.

P.S. (2)
Zal Unizo nu opnieuw de website www.stopmegashop.be activeren?