Een poule van fotografen in dienst van Stad en OCMW

In augustus van vorig jaar besliste het bestuur van Stad en OCMW tot oprichting van een team van fotografen die voor de komende vier jaar opdrachten zouden krijgen op vijf gebieden. Pas nu zijn de winnaars van de offertes bekend geraakt. In totaal waren er zes deelnemende firma’s.

– Inzake fotografie van persmomenten en campagnebeelden is gekozen voor een niet nader genoemde fotograaf (enkelvoud?) die werkt (of werkte) onder de hoede van de “Gusto Activiteitencoöperatie”, dat is een organisatie uit Kanaal 127 die via coaching werkzoekenden (starters) ondersteunt met het oog op de uitbouw van een rendabele zelfstandige beroepsactiviteit.
– De opdrachten inzake reportages (evenementen) en luchtfotografie gaan naar het Agentschap Belga uit Brussel.
РVoor portretfotografie vond men de toewijzing aan ̩̩n fotograaf niet wenselijk omdat de stijl van het portret en het gebruik ervan per opdracht verschilt. Er wordt hiervoor een nieuwe procedure opgestart.

Stad en OCMW voorzien voor die poule voor de komende vier jaar een budget van 65.945 euro (incl. BTW).