Maar waar blijven de programma’s toch?

Geen 25 dagen meer te gaan.
En ik heb nog van geen enkele partij een programma in mijn bus zien vallen.

Getuigt niet van veel respect voor de kiezer, noch voor de democratie, noch voor wat politiek is. Stel je maar eens een school voor waar je een maand voor de examens nog geen jota cursus hebt gekregen van de leraren.

Er zijn nochtans al twee van die verkiezingsprogramma’s gemaakt en niet toevallig door de kleinste partijen.
Daar zitten namelijk vooralsnog de laatste ideologen en naïevelingen.
Die reeds bestaande programma’s zijn te vinden op internet.

SPIRIT beet de spits af, al in de maand mei.
Een turf van 84 bladzijden plus nog een tekst over cultuurbeleid (20 blz.). Qua volume een unicum in de Kortrijkse geschiedenis, en waarschijnlijk in heel Vlaanderen. Gemakkelijk te vinden op de website www.bartcaron.be. Waarschijnlijk door weinigen gelezen. Op het stuk over het cultuurbeleid alhier kwamen welgeteld 4 reacties en op het overkoepelend programma niet één.
Een soort samenvatting van het programma is te vinden op http://sites.spirit.be .

GROEN is sinds een aantal weken ook present.
62 bladzijden op www.groenkortrijk.be. Alle mogelijke domeinen worden vanuit een heel donkergroen perspectief bekeken. Ja, zo moet dat, in de echte enig ware politiek.

Op de site van de VLD (www.vldkortrijk.be) staan naar aanleiding van een referendum dat de partij heeft georganiseerd zes (slechts 6) heel concrete punten. Wordt het een beetje méér?

Van onze regerende coalitiepartijen CD&V en SP.A nog altijd NIETS gevonden. Moeder zou gezegd hebben: Awel, t’ is wel.
Ook geen spoor van enig denkbeeld over onze stad bij het VLAAMS BELANG. Dat programma zal in het Brusselse hoofdkwartier moeten gemaakt worden, anders komt er gegarandeerd niets van terecht. Terwijl er hier op kortrijkwatcher al lang geleden een potentieel voorontwerp was te vinden. Archief: 21 januari 2005.

Waarschijnlijk moeten we van de NVA weinig tekst verwachten nu die partij (raadslid Godelieve Vanhoutte, voorheen VU) een kartel vormt met de CD&V.
(De partij kan – hoe republikeins ze ook is – toch niet gaan melden dat er in de volgende legislatuur geen lid van de koninklijke familie meer mag komen naar Kortrijk?)

Van zodra alle partijprogramma’s zijn verschenen zal u hier op kortrijkwatcher een volstrekt eigenzinnige compilatie van die teksten kunnen lezen. Ben zelf benieuwd.