De quote van de dag (1)

In “Het Kortrijks Handelsblad” van vandaag worden de jongsten van de lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd.
Dat is de toekomst in de politiek!

We lezen even wat Annemie Pauwels(20, CD&V) ertoe drijft om aan politiek te doen. (Ze ging namelijk niet over een nacht ijs om zich bij de CD&V aan te sluiten.)

“Ik heb er lang over nagedacht. Uiteindelijk stemde ik toch toe omdat ik wel eens wilde weten hoe het allemaal in mekaar zit. Ik weet eigenlijk niet wat ik er van mag verwachten.”

Verder:
“Ik sta wel achter het partijprogramma.”

Kan er iemand laten weten aan Annemie dat de Kortrijkse CD&V nog altijd geen programma heeft? Naar het schijnt wordt dit zelfs pas verwacht enkele dagen vóór de verkiezingen.
Annemie woont bij haar ouders, in de K.Plantijnstraat 7 te Marke.
Doen!

Kickboksen

Ewout Vandekerckhove (19, Vlaams Belang) doet aan kickboksen.
Maar hij “was wel een beetje geïnteresseerd in de politiek”. (Een beetje. Kan het wat méér zijn?) Want: “Het Vlaams Belang is de enige partij die nog REDELIJK is in vergelijking met de andere politieke partijen in Vlaanderen”. En het gaat er soms leuk aan toe bij het Kortrijkse Vlaams Belang. Leuk!
Redelijk leuk.

Voorouders

Maya Lafere (Groen, 18) vindt dat “politiek wel degelijk van belang is”. Soms (waarom soms?) denkt ze er aan “dat onze voorouders daar letterlijk voor gevochten hebben”. Haar voorouders? Welke? Waarvoor?