Ulla zou zich heel graag willen amuseren

Zei Ulla van Lendelede (? – vind niet meer waar ze woont – zou haar willen bellen) gisteren dd. 28 juni 2007 na Christus op WTV.
Dat zij zich vooral wil amuseren in de politiek.
Als antwoord op de vraag wat zij als pas verkozen Kamerlid heel graag zou gaan doen, in “de politiek”.
Zovele eeuwen na het ontstaan van de democratie, en nog niet lang geleden na de uitvinding van de NPC, de Nieuwe Politieke Cultuur. Ulla toch. Waarom doe je dat?

Madamme voegde daar nog ten overvloede aan toe: “En dat is het belangrijkste.” DAT ZE ZICH JEUNT.
Ik val dood.
Goede gelegenheid om nu gedurende heel het weekend even te gaan kijken in de cafés en andere doeningen (bij Ivan Sabbe in Hulste?) van Lendelede, Emelgem (moeder had daar een lingeriezaakje), Wevelgem. Oostende. Wat is dat nu toch met Zottegem?
Zien hoe het met haar staat. Want op al die plaatsen verpoost ze toch wel een keer? Of kan ze zich toveral amuseren?

Ulla behaalde in de kieskring West-Vlaanderen 11.745 voorkeurstemmen.
Dat is bijna 9 procent Рen het tweede meeste Рvan het aantal voorkeurstemmen binnen de LDD. Ze stond ook op de tweede klaatse. Dedecker Jean-Marie haalde natuurlijk m̩̩r stemmen (51.120 / = 38,8 procent interne populariteit)
Dankzij het feit dat zij als tweede stond gerangschikt op de lijst kon ze van Dedecker nog 29.300 stemmen uit de pot afsnoepen en viel ze zonder enige schijnbeweging pardoes in een zetel van de Kamer. Het is echt niet haar schuld.
Toen ze in 2004 als republikein als Grootofficier nog eens in de Leopolsorde werd opgeheven wist ze – net als haar man, een voetballer nog – ook niet wat dat inhield. Ingenue. Veranderde van sponsor als het voor haar of Jean-Marie goed uitkwam.

En vandaag nog vertelt Ulla in “Het Nieuwsblad” dat zij nu nog niet weet waarmee ze zich als verkozen kamerlid zoal zal amuseren.
Met welke dossiers (portefeuille is het juiste woord, ULLA!). In welke commissies?
Laat Ulla maar een nieuwe Commissie oprichten, die van het Gezond Verstand. Met collega’s tot in de categorie van 70 kilo.
Zou ze al beseffen dat de federale overheid niets te vertellen heeft over sport?

Ulla toch !
Wees nu maar een keer en nog vele jaren blijvend mooi en zwijg intussen.
Dan zullen WIJ – die niet op u hebben gestemd – onszelven tenminste nog amuseren in de politiek.

Kan het in deze democratie eigenlijk nog erger??

TIP 1 voor Ulla
Tip voor het nieuwe co-voorzitterschap van LDD.
Stop Ulla in de Kamercommissies van bedrijfsleven en die van handelsrecht.
En als plaatsvervanger in de commissies sociale zaken en grondwettelijk recht.
Dan stuift ze alleszins op dinsdag (soms al op maandag), woensdag en ook donderdagvoormiddag in Brussel direct weg, naar de bars, binnen of/en buiten het parlement. Enkel daar – buiten Bloso – kan ze het nog enige tijd volhouden. En dan krijgen we Paul Vanhie uit Ledegem (3.012 naamstemmen) als opvolger. Ook iemand die gewoon uit eigen kracht continu uit is op amusement.
LDD kan zich dan omdopen tot de Partij van het Amusement. PVA.
Bijna PvdA.

TIP 2
Nog een praktische tip voor Ulla.
Op donderdagnamiddag altijd in Brussel zijn. Daar gaan dan namelijk stemmingen door, in het parlement wel te verstaan.
Ge weet wel. Vanuit uw amusementsgelegenheden dan bellen naar een bode van de Kamer die zot van jou is om te weten wanneer die stemmingen ongeveer zullen aanvangen. Als het goed gaat – voor jou dan – pas na 17 uur. Hoe meer keer je niet deelneemt aan de stemmingen, hoe meer je procentsgewijze verliest aan parlementswedde. Niet vergeten. Kan oplopen ! Tegenstemmen is gemakkelijk. Altijd rode knop gebruiken. Verkeerd gestemd? (Er zijn drie knopjes.) Zeggen aan de kamervoorzitter.
Soms zijn er nachtzittingen. Jean-Marie kent de juiste cafeetjes waar je die kunt meemaken. En ‘t is niet ver, achter het Parlement. Nooit voordeur gebruiken. Want dan kom je in dat park terecht waar de franse term voor ‘samuseren’ nog een negatieve, pejoratieve, zelfs gevaarlijke connotatie heeft.
In dat park – nochtans vlakbij waar de koning woont – helpt geen zelfverdediging. Voor je het weet hebben ze al uw parlementaire stukken en persoonlijke notities weggetoverd. En daar sta je dan.
Koop maar een lange zetel voor in uw persoonlijk kantoor in Brussel. De bar vullen. Fax weggooien. PC naar de knoppen helpen. En tegelijk al uw 150 collega’s maar op de mat smijten. Je kunt dat.

TIP 3
Ulla!
Sommige dagen krijg je als parlementslid tuus bezorgd op uw adres nog wel 2, à 3 tot 4 kg papieren. Zelfs op zaterdag. Postbode op georoute zal nogal opkijken.
Die gele papieren (soms afzonderlijk twee cm dik) zijn niet echt voor jou bestemd. Dat is Senaat.
Smijt ze maar allemaal in de haard. En ga netjes op het schaapvelletje voor het vuur liggen. Amusement ! See you.

IF YOU CAN’T STEND THE HEAT, GET OUT OF THE KITCHEN.
Dat is echt het belangrijkste, nu even. Voor jou, en meer speciaal voor de politiek (samenleving). Voor uw kiezers die nooit gedacht hebben dat ze voor iemand zouden stemmen die zich in hun naam representatief wilde amuseren.
Ulla, gooi de ring of de bokschoen of iets anders maar op de mat, of omgekeerd. Amuseer je nu toch een keer.
Atlanta!