CORA und kein Ende (3)

Eind mei kwam er een gunstig advies van het Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor de Distributie (NSECD) met betrekking tot de inplanting van het CORA-winkel- en recreatiedorp in Moeskroen-Etaimpuis. Op ongeveer een kwartier rijden vanuit Kortrijk.

Zeven leden van dit Comité zijn nu bereid gevonden om beroep aan te tekenen bij het zgn. Interministerieel Comité voor de Distributie.
Vertegenwoordigers van de minister van Middenstand, van de Economische Sociale Raad Wallonië (provincie Henegouwen), van de verbruikersorganisaties, Unizo en de Waalse zusterorganisatie UCM.

Volgens het bezwaarschrift is het Cora-complex niet in het belang van de consumenten. En er is al een overaanbod aan winkels in het marktgebied. Ook de te verwachten tewerkstellingscijfers zijn overdreven. Er zal jobverlies komen in de bestaande winkels (waarvan er al een overaanbod is?).

Ik zou nu toch eens graag dat gunstig advies van het NSECD gepubliceerd zien door Unizo.
En we kijken waarlijk uit naar de beslissing van het Interministerieel Comité, als daar straks CD&V-ministers in zetelen. Met Leterme als premier.

Nadere info kunt u opvragen bij Ronny Lannoo, Unizo-adviseur. GSM 0475/906 335.
Of bij Stefaan Matton, directeur Unizo Zuid-West-Vlaanderen. GSM 0496/536 335.
Zie ook www.stopmegashop.be