Theater Antigone steelt nog net de show in het komende cultuurseizoen

Laatstleden 26 augustus ging de jaarlijkse cultuurmarkt door in Antwerpen. Dus niet bij ons.
Op dit evenement kon je ontdekken wat cultureel Vlaanderen het komende seizoen zoal in petto heeft.
175.000 bezoekers kwamen af op die markt. 197 infostanden, waaronder géén van de Kortrijkse musea, géén Kortrijkse cultuurcentra, géén Buda Kunstencentrum, géén Kortrijks Design, géén Muziekcentrum. Geen nieuwe bib.
Theater Antigone was wel vertegenwoordigd.

Op de website ‘Cultuurnet Vlaanderen’ krijgen we een aantal tips over niet te missen culturele gebeurtenissen in het komende seizoen.
Acht Bekende Vlamingen zeggen waar ze absoluut naartoe willen. Kortrijk – stad van creatie, innovatie en design – komt niet ter sprake. Tenzij zijdelings doordat Ozark Henry met zijn ‘Soft Machine’ ook even onze stad aandoet.

Het weekblad “Knack” bracht op 22 augustus in een apart katern zijn “geheime cultuurtips” voor 2007-2008. Verborgen schatten die we dreigen te missen in de overvloed aan manifestaties. We lezen wat er aan behartenswaardig valt te ontdekken in Borgerhout, Turnhout, Leut, Sint-Truiden, Herent, Hasselt, Teuven, Heusden-Zolder, Bechem, Zwalm, Stekene.
En Kortrijk?

HET MAG WEER: LACHEN IN HET THEATER

Waarlijk: theater Antigone krijgt een aparte vermelding met de opvoering van burleske eenakters van Georges Feydeau. Avant-première op 14 februari. Oudere TV-kijkers herinneren zich nog levendig die komedies van op de Franse televisie. Rechtstreeks in het theater opgenomen. “Hortense a dit je m’en fou”. “On purge bébe”. “Mais ne te promène donc pas toute nue!”

In “De Standaard” van 25 augustus verscheen een speciale selectie van de creacties omtrent ‘cultuur in het najaar’. Die bijlage werd op de cultuurmarkt van Antwerpen in duizenden exemplaren verdeeld.
Voor onze Kortrijkse cultuurliefhebbers breken weer zware tijden aan. Het aanbod in Gent, Antwerpen, Brugge, Brussel, Mechelen, Hasselt en Leuven is namelijk alweer even weelderig als gevarieerd. Allemaal centrumsteden. Vergelijkbare plaatsen met Kortrijk (zoals toch Brugge, Leuven, Hasselt) kregen een speciale bladzijde in de krant.
Van onze stad geen gulden spoor.

Er schort iets aan onze historische stad, studentenstad, toeristische stad, ondernemersstad, winkelstad, designstad, cultuurstad. Stad van innovatie. Film. Dans. Humor. Dichters.
Er klopt iets niet.
Maar wat?
Verantwoordelijken voor communicatie zijn er hier ter stede toch al genoeg?

Nog ter info.
In de maand juni verscheen er in “Knack” een speciale promotionele bijlage over het seizoen 2007-2008 van Theater Antigone. 35 bladzijden.

Het secretariaat van Antigone is gevestigd in de Tacktoren.
Tel. 056/ 24 08 87.
www.antigone.be
Voorstellingen gaan door in de Overleiestraat 47. Prachtige bar ! En goedkoop ook nog.
Er is een ‘jongerenwerkplaats’.
Het theatergezelschap van Jos Verbist zoekt nog vrijwilligers, weldoeners en sponsors.