Kortrijkse delegatie opnieuw naar Wuxi (2)

Het journalistieke onderzoek naar de vraag waarom er binnenkort vijf Kortrijkse bestuurders naar Wuxi trekken, en waarom zij dat doen, schiet niet echt goed op.
Al vele, vele uren doorgebracht op Tinternet. (Op de website van Stad is het nodeloos zoeken.)

Shi Yu van het WUXI Municipal Foreign Affairs Office neemt ook al geen telefoon op (0510-5012879). Hebben die Sinese ambtenaren geen prikklok?
Maar toch al wat feitelijke sporen waargenomen.
Al min of meer gevonden wie er op het “3de Wuxi Sister Cities Forum” zal aanwezig zijn uit andere zogenaamde zustersteden van Wuxi. Alameda. Bocholt. Misschien Leverkusen. Chattanooga is bijna zeker daar.
Wuxi zelf schat het aantal zustersteden wereldwijd op een twintigtal. Dat lokt aldaar voor de kaderleden van de partij heelwat internationale uitstappen uit. Die spions.

Ook al gezien wie er van het Kortrijkse bestuur eigenlijk NIET zou meemogen, bekeken vanuit het standpunt van de gastheer zelf. Want Wuxi doet bij de uitnodiging zelf suggesties ter zake.
En eindelijk het thema ontdekt van het internationale forum in Wuxi ! Cultuur ! Maandag even Machteld en Rooske bellen. Wie mag er mee, van de twee? Of is het de beurt aan Isabelle? Véronique?

(Wordt vervolgd.)