Kortrijkwatcher verjaart

Vandaag is kortrijkwatcher drie jaar oud. Kleuter.
De weblog had toen nog de moeilijk te onthouden URL: htttp://users.skynet.be/kortrijkwatcher. Nog te vinden op internet.
Ik schrok me een hoedje toen midden februari 2005 overal in de Vlaams perse met veel bombarie de Gentse stadsblog (een vzw die ook nog geld schooit) aangezien werd als de eerste in zijn soort. Dat bericht is nog nergens rechtgezet en leeft tot het einde der eeuwen voort in de blogosfeer en de schrijfsels hierrond. (Gentblogt is intussen verworden tot een lieflijk maar pretentieus onderonsje van een vriendenclubje, zonder veel echte nieuwswaarde.) In feite was ene “wareber” de eerste met een overigens nu nog altijd zeer lezenswaardige stadsblog over Waregem. Is jammer genoeg enkel te vinden via seniorennet.

MAAR DE PERSE WIST TOEN NOG NIETS. Pers was toen nog niet bang, over burgerjournalistiek.
Kortrijkblogt bestaat nu ook. De makers (auteurs) weigeren obstinaat om zich kenbaar te maken. Hoe de zaak gefinancierd wordt weet geen mens. Waarom ze dat eigenlijk doen. Het lijkt erop dat de enige motivatie van deze blog is om onze stad totaal, maar dan ook totaal kritiekloos in het zonnetje te zetten. Kritische reacties worden geweerd. Kortrijkwatcher bestaat niet. In hun ogen.
MAAR WAAROM DOEN DIE GASTEN DAT ? Waar halen ze die pretentie, om dit te doen?
Plus dat ze veel niet weten .

Hoe gaat het intussen met onze weblog, over stad?

Hoe staat het met ons lezersbestand (oplage)?
Wie leest er ons?
Hebben we ergens enige impact?
Krijgen we veel reacties? (Waarom weigeren we nog steeds rechtstreekse ‘comments’?)
Hebben we toekomstplannen?
Weet u het soms?

(Wordt vervolgd.)