Quote van de dag (4): een vertekening van cijfers

Eerst even uitleggen dat ene Rudy Dewilde uit de Heulsestraat te Bissegem de meest rabiate tegenstander is van ons vliegveld Kortrijk-Wevelgem. Zo zijn er geen twee, bij de buurtbewoners. Hij is daar obsessioneel mee bezig, het is zijn levenswerk. Sinds enige tijd maakt hij ook zijn kleinkindertjes bang voor vliegtuigen.

In “Het Laatste Nieuws” van 6 januari laatstleden is Dewilde niet te spreken over de schitterende jaarcijfers die het vliegveld onlangs bekend maakte. (Ondermeer over de stijging van het aantal passagiers.)

Boerenbedrog“, zegt hij.
“Er zouden 18.000 passagiers zijn vervoerd, maar de cijfers zijn vertekend. Ik geef een voorbeeld. Een vliegtuig dat vanuit Antwerpen met zes passagiers in Wevelgem landt om nog twee passagiers op te pikken levert in de statistieken zes aankomende en acht vertrekkende reizigers op. Dat heeft de luchthavendirectie me overigens persoonlijk bevestigd.”

Dewilde moet eindelijk eens leren om obstinaat de juiste cijfers te citeren, al of niet bevestigd door de directie.
In 2007 telde het zakelijk verkeer 18.343 passagiers. Een stijging van 27 procent tegenover 2006.
Het niet-zakelijk verkeer (scholing, training, vrije tijd) telde 48.708 passagiers. Een daling van 4 procent.
Totaal aantal passagiers: 67.051. Stijging: 3 procent.