Kassa kan toevloed zwemmers amper slikken – de 59 ?

Salaam !

Dat stond in de krant van woensdag.
“Zwemmers en zonnebaders kwamen massaal naar het openluchtzwembad langs de Abdijkaai. Vooral de jeugd was aanwezig.”
Het is nog waar ook.

Wat ook waar is en alleen door onze eigenste sportverslaggever opgemerkt : volgende FACT.

Langs de vaart stonden niet minder dan 17 luxewagens geparkeerd, met een nummerplaat eindigend op 59, zwart op wit. Zeventien. Ik overdrijf niet.

FACT.

In het zijweggetje met de dure villa’s nog een paar. Niet geteld, in het kader van het Eurodistrict.

In de zwemkom zelf werden zwemmers en zonnebaders onthaald op een onbeschrijfelijk zachte maar niettemin zeer irritante sfeer van lichte terreur, teweeggebracht door een stelletje zwemhangjongeren van maghrebijnse afkomst. Zwemcodedress: een soort short bovenop de onderbroek. Merk: DIM, is nu gewassen. Allen met zonnebril op, zodat de redders niet konden zien waar die pletsjongelui zoal een oogje in het zeil wierpen of hielden. En maar joelen en plonzen. Elkaar stompen uitdelen voor om het even wat. (Wat wij in Europa niet begrijpen, als we op café op mekaar gaan slaan.)
Van echt baantje zwemmen geen sprake. Op de boord zitten loeren of er nergens een tas zonder identificeerbare eigenaar te bespeuren valt.
Gewoon proberen niets te doen.

En de redders maar berispen en fluiten, tot hun fluiten warm liepen.

FACTS?
De maghrebijnse zusjes uit Rijsel paradeerden en zwommen met een kortgejurkt jurkje bovenop het slipje. Leuk zicht.

Er stond een combi aan de ingang van het zwembad.
De politie was dus discreet aanwezig. Volgens onze sportverslaggever ter plekke zaten ze in de kelder van de (te dure) cafetaria, tussen de biervaten. Je kunt daar al sinds de jaren ’50 vanuit een kelderraam onder de rokken gluren.

Vaste abonnees overwegen nu om dit weekend en voor de rest van het seizoen naar het Izegemse zwembad te trekken. De nummerplaten eindigend op 59 kennen dit nog niet. Maar wat als ze beginnen geïntimeerd te geraken door de sympathieke maar kloekgebouwde allochtone redder, onze Hakin ?

—–
Hiermee is op deze stadsblog een gloednieuwe rubriek opgestart: SPORT !
De redactie overweegt evenwel nu al om onze sportverslaggever te ontslaan, vanwege zijn racistische trekjes. Typisch overigens bij sportliefhebbers. Zijn grootste journalistieke fout is evenwel dat hij overdrijft. Het waren heus niet allemaal dure tweedehandswagens uit Rijsel. En er was slechts één kortgejurkt meisje. De hoofdredacteur heeft het dubbelgecheckt. Sportverslaggever is ontslagen.
.