Quote van de dag: politieke profileringsdrang

In de euforie ter gelegenheid van de bevordering van voetbalclub KaaVeeKaa lieten burgemeester en schepen Wout Maddens (stadsplanning) via de pers weten dat er gerust een nieuw voetbalheiligdom kon komen op het Evolisterrein.

Hierop repliceerde KVK-voorzitter Joseph Allijns (VLD’er) dat hij dit plan niet realistisch vond en de uitspraken toeschreef als “ingegeven door politieke profileringsdrang”.
Zie de regionale editie van “Het Nieuwsblad” dd. 6 mei 2008.

Evolis (vroegere naam: Deltapark) is een bedrijventerrein in ontwikkeling in de buurt van de uitrit Kortrijk-Oost. Ergens rond Kapel ter Bede. Een zone die in een tweede fase 80 ha (bruto) groot zou worden, op het grondgebied van niet enkel Kortrijk maar ook Harelbeke en Zwevegem.
Het gaat dus om een businesspark, uitsluitend voor innoverende bedrijven met een hoge toegevoegde waarde. CHIPS.
Momenteel is er in de eerste fase een verkoopbare oppervlakte van 30 ha. De percelen zijn omgeven door dreven, water en windmolens (die enig lawaai maken). De grootste percelen hebben een oppervlakte van 6 ha.

Wat kost een nieuw voetbalstadion?
Tja. In de wereld (Noord-Korea, Mexico, India) zijn er tempels met meer dan 100.000 zitplaatsen. Het Wembley-stadion is wel mooi.
In Casablanca wordt een stadion gebouwd voor 70.000 toeschouwers op 60 ha. Kostprijs: 260 miljoen dollar.
In Antwerpen is er een bestuursakkoord voor een nagelnieuw stadion waarvoor de stad 25 miljoen wil vrijmaken.

Zoals gezegd vindt Joseph Allijns (VLD-Menen) de plannen van onze Kortrijkse bewindslieden “onrealistisch”. “Afgemeten” zei hij dat…

Maar wie kan er dit allemaal een barst schelen?