BREAKING NEWS / Kortrijk in 2010 géén cultuurgemeente

Het is nu al de tweede tegenslag van dit jaar althans die onze stad op gebied van cultuur moet incasseren. De vorige loer die minister Bert Anciaux onze Stad (of is het onze burgemeester IN PERSOON?) heeft gedraaid bestond erin dat hij het Museum 1302 niet erkent als lokaal, of regionaal of landelijk museum. We verliezen daarmee een pak subsidies.

Zopas heeft de minister bekend gemaakt dat in 2010 de stad Oostende de titel verdient van cultuurgemeente, met een project rond Ensor. Insiders wisten al geruime tijd dat Oostende zou winnen. Zoals men al wist dat het in 2012 Turnhout wordt. Hoe zou nu zo iets in zijn werk gaan? Moet ik dit nu even vetjes drukken? Dat iedereen wist dat voor 2010 Oostende het zou halen. En dan Turnhout.

Heeft er daar iemand enige uitleg over te melden?

Kortrijk had nochtans een schoon en innovatief dossier ingediend, en was dan ook door de jury terecht geselecteerd als één van de kanshebbers. We hebben over het project nog niets verteld, om geen stokken in de wielen te steken.
Meer nieuws volgt, van zodra het juryrapport in ons bezit is. (Als we het ooit te zien krijgen.)
‘t Is niet plezant.
We zijn weer niet boos maar wel verdrietig.

Stad zelf (directie cultuur) heeft het nieuws moeten vernemen via de media, en kreeg nog altijd geen rapport noch conclusie van de minister bij de keuze van de cultuurgemeente. Beleefd is anders.