Quote van de dag: “De Kortrijkzanen zijn al helemaal gek”

Het is de gereputeerde Jan Loones die dat zegt. Vlaams volksvertegenwoordiger voor de N-VA (voorheen VU), wonend in Oostduinkerke en schepen in Koksijde.
Kortrijkzanen, bel hem maar een keer. Die dikke nek.
Hij maakte deze opmerkelijke vaststelling in het Vlaams Parlement op 2 juli, bij de bespreking van de nieuwe beheerstructuur voor de luchthavens van Oostende-Brugge (EBOS) en Kortrijk-Wevelgem (EBKT). Het was al laat op de avond.
Niemand riep hem tot de orde, terwijl het toch om een persoonlijk feit ging ten opzichte van onze raadsleden Bart Caron en Carl Decaluwé.

Volledige zinsnede:
“Ik zal me niet bemoeien met Wevelgem, mijnheer Bossuyt. Ik vind het inderdaad een beetje gek, maar de Kortrijkzanen zijn al helemaal gek, dus laat ze maar dan.”

Laat ze maar dan. Die is goed zeg. Meneerke woont daar zeker ook goed in de duinen? Lijdt aan woestijngekte?

Ter info nog.
Die Mijnheer Bossuyt waar Jan zich toe richt is de collega volksvertegenwoordiger (SP.A) in het halfrond. Hij (het gaat om Gilbert) is burgemeester van Menen. Houdt niet van Kortrijk. Heeft toen hij een tijdje (2003-2004) minister was van Mobiliteit toch een “overbruggingskrediet” voor EBKT goedgekeurd. Is eigenlijk tegen Wevelgem maar kan het nieuwe juridisch bedenksel (wat heeft dat gekost?) voor het gelijkaardig beheer van de luchthavens van Oostende en Wevelgem niet helemaal afwijzen want dan snijdt hij in de vingers van zijn partijgenoot en opperkoning Vande Lanotte van Oostende. Verstaan?

P.S.
In een van de volgende bijdragen laten we de tegenstanders van ons vliegveld aan het woord.