Droevige redactionele mededeling

Komende weken (Kortrijk Congé) zal de frequentie van de “billets” hier op de blog danig dalen.
Komt zo.
Onze bloedschone secretaresse heeft alweer een rijkeluis uit ons leiedal gestrikt. Krijgt zonder enige tegenprestatie vanuit vliegveld Wevelgem een reis aangeboden, rechtstreeks naar Bora Bora. Met de Falcon-jet ! Volgens haar zeggen is Barra Barra een atolleke, en aangezien de directie niet weet wat dit is laat men ze maar gaan. Ik land benedenwinds in Peetepeta zegt ze. Komkommer in de Delvoote-tas. Mag. Is geen vloeistof.

Hoofdredacteur kan dus maar weer rustig thuisblijven en eenzaam en verlaten instaan voor het voortbestaan van deze krant. (Advertenties lopen terug.) Blijf kijken hoe dat afloopt.
Want niettegenstaande STR door de directie dankzij zijn stage slecht wordt betaald heeft onze stagiair het dan toch in zijn hoofd gehaald om op zijn beurt op reis te gaan. Wil sterreporter worden. Gebruikt nu al drie letters als initialen onder zijn inzendinge: (STR).
En hij belooft de hoofdredacteur emails op te sturen met verslagen waarin hij vanuit de grensoverschrijdende opgedane ervaringen de stad Kortrijk de les zal spellen.
Hoofdredacteur heb er zeer weinig fiducie in. Stagiair STR heb al bij drie andere kranten als onderzoeksjournalist voor de lokale edities gesolliciteerd.

“Maar niet getreurd”, voegt hoofdredacteur er aan toe, aanstippend, vertellend, toelichtend, denkend, zegt lachend, wetend.
“Onze lezers zijn stuk voor stuk eerder gefortuneerd en verblijven dezer dagen toch maar op een nudistenstrand in Spanje, een villa in Knokke, een hutje in Pattaya. Hebben nu toch lak aan wat zich in Kortrijk afspeelt,” meent hij.

(Advertentie)