Onze stagiair-reporter op stap (3)

Nu begrijp ik waarom verslaggeving van sterreporter (STR) achterwege blijft.
Zopas telefoon vanuit hotel “Matroesjkas” in Warschau. (STR) is zijn laptop kwijt !
Net over de Poolse grens in een motel. Onze stagiair denkt dat we hier op de redactie niet weten hoe dat komt. Heeft natuurlijk een van die mokkels opgescharreld die langs de weg aan parkeerplaatsen sigaretje staan te roken. Is dan moe maar tevreden in slaap gevallen in dat eerste motel dat lifster heeft aangewezen als zijnde niet duur.
De redactie is voortaan aangewezen op luchtpost.

Reporter denkt wel dat hij nu in Praag zit, maar verwart met de wijk Praga in Warschau.

Reporter had intussen nog enkele boodschappen uit Berlijn, voor ons College.

Over de openbare orde wil hij de burgemeester en de korpschef melden dat er nauwelijks blauw is te zien in Berlijn. (Blauw is in Berlijn groen.) En overal staan er terrasjes, ook aan de nachtwinkels. Overal lopen jongelui op straat met bierflesjes in de hand. Er gebeurt niets.
Alle zijgevels zijn volgeschilderd, dus ook dat probleem is opgelost.
Aan het Rote Haus (stadhuis) hangt een reuzegroot spandoek met daarop: “Sei Einzigartig. Sei Vielfaltig. Sei BERLIN.” Waarom niet zoiets bij ons? vraagt (STR)

Sterreporter wil nog schepen van stadsplanning Maddens voor iets verwittigen. Verander niets aan plannen van Foruminvest. Promotoren hadden aan de Spree in Berlijn reusachtige goedgekeurde projecten op stapel staan. Hotels, bars, strand, wolkenkrabbers, megashops. Onder druk van de Groenen hebben ze wat moeten inbinden. Bijvoorbeeld minder hoog bouwen. De promotoren vragen nu 160 miljoen euro schadevergoeding aan de stad…

Sterreporter wijst schepen van milieu Bral erop dat in Berlijn de straatvuilnisbakken (containers, glasbollen) onder de grond steken. Bovengronds zie je een elegant zuiltje, met drie gaten, om voor te sorteren.
Goeie tip van onze stagiair. We wachten op meer.