Onze stagiair-reporter op stap (8)

Hier ter redactie is sinds dagen en nachten geen bericht meer binnengelopen van onze stagiair-reporter (STR) op reis. Noch van onze redactiesecretaresse.
Laatste teken van leven kwam uit Kuressaare, dat is sinds 1998 – of net daarvoor, hoe komt zoiets tot stand? – een vredige zustergemeente van Kuurne, op het eiland Sarremaa in Estland. (Sarremaa betekent: eiland. In het Russisch: iets van “ezel”.) Coördinaten: 58°24 NB en 22°30 OL. (De zon schijnt al vanaf 4 uur PM regelrecht in je ogen, dus altijd petje op, als toerist.)

Nu pas alarmerende telefoon van de burgemeesteres van Kuressaare, Urve Tiidus.
(STR) weet dit als jonge stagiair niet, maar kortrijkwatcher staat al jaren op goede voet met pisteidenantajana Urve, een prettige verschijning (wel blond) en daarbij nog lid van de Reform Party, de liberale EESTI REFORMIERKOND. Is o.a. voorstander van de vlaktaks. Wij kunnen ook daarom allemaal samen met Carl Vereecke (VLD-burgemeester van Kuurne) en de schepen van cultuur Germain Vandesompele door één deur in om het even welk spa-hotel van het eiland.

“Ma armastan sind,” zegt Urve.
En start een lang verhaal over wat er daar allemaal met (STR) aan de gang is op de nabijgelegen camping. Hut 53 en de vlakbij gelegen sauna. Erg belastend voor reporter (STR). Volgens mij – maar dat is voorlopig vanuit buikgevoel beoordeeld – is hij in handen gevallen van Russische penozefiguren en stoeipoezen.

Is Urve wel objectief met haar relaas? Altijd nagaan. Nooit geloven wat men zegt, dat is hier de stelregel ter redactie.
Stagiair-reporter is namelijk eerder van linkse strekking – net daarom aangeworven – en tegenstander van de vlaktaks en de vermindering van de BTW voor de rijkmensen in de horeca.

Burgermoeder Urve vertelt dat 7 km westwaarts van haar dorp (kant strand) rondom de blokhutten van (STR) nu ook Adelaïde Kunavicute, Ina Mancini, Hanna Mäe, Maris Golab en ene Silva (uit Kuurne?) zijn aangemonsterd. Trainen zich om op torenhoge naaldhakken door het mulle zand te lopen. Dat er een sfeervolle verlichting heerst zoals van rood zwaailicht. Opzwepende, ritmische muziek die het tempo hoog houdt. Chocolade-massage en Cleopatra milkbath is geprogrammeerd. Modderbaden. De luxueuze setting is bijna cult te noemen. De verkleedhokjes op het strand zijn voor wie enigszins op de hoogte is: doorzichtig.
Urve wil erbij zijn, maar mag niet van haar lokale korpschef? Moet kunnen.

WE WILLEN DIT ALLES WEL EERST EVEN NACHECKEN.
HIER GEEN PORNO.

Als dit alles bewaarheid wordt is het met onze stagiair afgelopen.

Naschrift

Urve van Kuressaare is zopas in Kuurne gearriveerd met de nodige bewijsstukken. Logement: “De Katte”.
(STR) kreeg met een fax vanuit “De Middenstand” stante pede zijn C4, naar buiten uit ingevolge herstructurering van zowel redactie als directie.
De overgestileerde hutten (“Sodom” en “Gomorra”) zijn op een valse naam gekocht. (Poets.) Hij steekt de draak met het volkslied “Mu Isaama, mu öhn ja rööm”. En met alle Estische volksliedjes. Wat voor Urve Tiidus de spuigaten liet uitlopen was dat (STR) nu ook haar beste vriendin Lehio opvallend veel siliconenwerk en paardenstaarten heeft aangepraat. En voor de dikbuikige gasten uit Sint-Petersburg zingt van “kui kaunus oled sal”. MOISTURIZING !