Koninklijke Voetbalclub Kortrijk wint veldslag op drassig Guldensporenstadion

Hier in Kortrijk hebben we al een keer een veldslag gewonnen. In 1302 op de Groeningekouter, vanwege de staat van het terrein: molshopen, paardevijgen en de beek geeneens gerioleerd. (In onze ploeg vochten toen ook huurlingen uit het Zuiden: het graafschap Namen.)
Trainer Hein Vanhaezebrouck ziet niet in dat hij de slag tegen Standard Luik gisteren net heeft gewonnen vanwege de juiste keuze van het terrein. Zijn heir is gewend aan modderkluiten en valkuilen.
Hein vindt dat het Guldensporenstadion dringend moet gedraineerd. Door Stad. Weet hij wel wat dat kost?
Weet hij wel hoeveel Stad al heeft besteed en nog zal spenderen aan zijn voetbalvelden? Puur omwille van de promotie naar eerste klasse !

We zullen de huidige stand van zaken nog eens uitrekenen. Dat is niet gemakkelijk. Bij een vorig nazicht van de facturen kwamen we alreeds aan bijna 3 miljoen euro. Straks komen er nog wat miljoenen bovenop.
We herhalen: het gaat nu enkel om de miljoenen naar aanleiding van de bevordering van kaaveekortrijk. Over het schatten van de rekening van wat aan voetbal in het algemeen besteed wordt, heeft niemand een zicht.

U zal daar niets over lezen in de pers.
Ook niet op de website van KV Kortrijk en die van de fans.

Ik ga NU tellen, maar vrees dat de uitslag nog niet voor vandaag zal zijn. Het gaat waarlijk om miljoenen.