Karl De Preter ziet weer een fata morgana

Karl De Preter oogste enige roem als ‘sleutelfiguur’ in de laatste uitzending van “Fata Morgana” in Kortrijk. Iedereen herinnert zich zijn prestatie in de Schouwburg: een toren van champagneglazen.
Die tijdelijke roem is hem naar het hoofd gestegen.
Hij wil in de politiek!

Al kort na zijn TV-optreden kwam hij in de gemeenteraad van september 2008 de honneurs waarnemen. Applaus in ontvangst nemen. Hij bleef obstinaat aanwezig tot op het laatst, en vond het hele gebeuren “een leuke ervaring”. Dit soort uitlating bewijst op zichzelf al dat hij van politiek geen snars afweet.

In de pers beweerde de burgemeester dat de uitzending van “Fata Morgana” aan Stad geen duit heeft gekost. Kortrijkwatcher geloofde dat totaal niet. En daarom kreeg ik van Karl De Preter op 9 september een boze brief.
Citaat.
“Vandaag moet ik lezen dat er geruchten zijn dat Stad Kortrijk betaald zou hebben voor bepaalde activiteiten. Ik weet zeker dat dit niet zo is. Het is wel zo dat de Stad ons schitterend gesteund heeft met onze vragen en hulp heeft aangeboden met de verantwoordelijkheden van de diverse diensten.”

Karl De Preter leest heel zeker nooit het zgn. “Bulletin van Vragen en Antwoorden”. Heeft er heel zeker nog nooit van gehoord.
Wat stond er in dat Bulletin van november 2008 te lezen?
Een antwoord op een vraag van raadslid Isa Verschaete (VB) over de bijdrage van Stad aan “Fata Morgana” van het productiehuis Sultan Sushi.
Ziehier de kosten die wij hebben gedragen.
– Overnachting van de filmploeg (hotel Ibis): 2268 euro.
– Belegde broodjes (D’Halle): 99 euro.
– Drank (drinkmarket Ghekiere): 347,62 euro.
– Overnachtingen (hotel Damier): 2018 euro.
– Support Rode Kruis: 1949,25 euro.
– Auteursrechten: 144,16 euro.

Verder hebben een 20-tal medewerkers van de Stad (brandweer niet inbegrepen) geholpen aan de organisatie van het evenement. Plus 55 politiemensen. Het Bulletin vermeldt hierbij niet hoeveel dat aan Stad heeft gekost. (Naar het schijnt werden geen overuren uitbetaald.)

Maar goed.
Volgens een uitgave van “Het Laatste Nieuws” van 30 december heeft Karl De Preter dus politieke ambities. Vindt hij geen partij die hem hiertoe uitnodigt? De Preter: “Ik kan alleen kwijt dat ik nog geen beslissing genomen heb en dat het zeker geen Vlaams Belang wordt.”
Me dunkt kan het Lijst Dedecker worden. LDD lokt namelijk complete neofieten in de politiek aan.
Want weeral bewijst De Preter dat hij van politiek geen kaas heeft gegeten.
Nog in voormelde krant annonceert K.DP dat hij “plannen heeft om een stadsraad op te richten met gewone mensen om te brainstormen over de toekomst van Kortrijk”.
Een stadsraad! Om te brainstormen! (Karl heeft geen weet van adviesraden.)

Hoe komt hij daar zo bij?
Wel. Karl is een keer naar de kerstmarkt in Luik geweest en vond het daar fantastisch.
Zijn besluit was dat er in Kortrijk veel te weinig gebeurt. En Karl wil daar iets aan doen.
Voor het eindejaar had hij al een evenementenbureau (van Ignace Crombez ?) aangesproken om een actie te ondernemen. Om gedurende een week de problemen van inwoners op te lossen. Bijvoorbeeld het “onkruidvrijmaken” van alle voetpaden.
Het plan is uiteindelijk in het water gevallen. (Heeft Karl het nu verkorven bij de CD&V?)

DAG KARL !
Moge het met jou dit jaar nog goed komen in de politiek.
Lees vooral Kortrijkwatcher.