Quote van de dag: “niet te zwaar straffen”

Onmiddellijk nadat minister van Vereenvoudigen en Ondernemen Vincent Van Quickenborne het voorstel had gelanceerd om klanten van restaurants te verplichten om te betalen met een bankkaart kreeg hij van zijn partijvoorzitter Bart Somers het deksel op de neus.
Aanleiding voor Patrick Vankrunkelsven, senator en partijgenoot en arts, om de minister ietwat ter hulp te schieten in “De Morgen” van 16 maart (pag.5).
“We mogen Vincent wel niet te zwaar straffen. Het was een geval van jeugdige overmoed, een accident de parcours. Hij is soms wat te onstuimig en te ambitieus. Dit is niet de eerste keer, hij doet wel vaker pootje lap bij zichzelf.”

Wat is dat eigenlijk, een minister straffen? Is Quickie wel gestraft? Zit hij daar op zijn knieën in een kelder van de Melssenstraat? Met een stapel wetboeken (lichte, middelzware, zware) op zijn hoofd? Mag hij als ‘jeugdige’ bezoek van zijn ouders krijgen?
En ziet u (zag u) Bart Somers al een keer minister Karel De Gucht straffen?