Al drie stadsblogs over Kortrijk !

De blog “Kortrijk blogt !” tellen we niet mee.
Daar staat niets op dat elders niet te lezen valt, en lijkt eerder op een propagandamachine van Stad zelf. Volkomen nutteloos, ook omwille van de nieuwe schitterende – ja toch?- website van Stad.
(De redactie van ‘kortrijkblogt!‘ maakt zich nog altijd niet kenbaar. De medewerkers zijn alleszins fundamentalistische positivo’s.)

Kortrijkwatcher is (in Vlaanderen!) als eerste begonnen in januari 2005. Gent blogt niet, zoals profs en studenten communicatiewetenschappen in Leuven en Gent nog altijd menen te weten.

Raadslid Marc Lemaitre (SP.a) startte in oktober 2005 met zijn eigenzinnig magazine “Kortrijklinksbekeken“.
Zie http://kortrijklinksbekeken.skynetblogs.be. Je leert er nogal wat van bij hoor. Wordt gretig gelezen door onze lokale vliegende reporters van de papieren perse.

Sinds eind januari van dit jaar is nu Pär Ongeluck opgedoken. Noemt zich ‘compostmeester’.
Zie http://perongeluck.wordpress.com. Zijn “bedenkingen bij wat er om mij heen gebeurt” getuigen altijd opnieuw van een bijzonder waarnemingstalent en taxeervermogen.

De bekende ‘éminence grise’ Joost Strosse is al sinds mei 2008 stilgevallen met zijn “mededelingen van een Kortrijkzaan“. Joost heeft ooit de memoires van gewezen burgemeester baron Manu de Bethune mee helpen schrijven. Waar blijven zijn souvenirs?

OCMW-raadslid Jan D’Haene (SP.a) verdween uit de ether in oktober 2006. Nochtans heette zijn blog “duurzame doorduwer“.

Dan hadden we vroeger nog het dagboek van raadslid en parlementariër Philippe De Coene (SP.a) “Kortrijk-Brussel-Kortrijk“. Ook weg, sinds december 2007.

Wij doen voort.
Superdeboer !