Stefaan De Clerck weet bijzonder goed wat er leeft in zijn stad

Hoeiehoeie !
Als minister van Justitie heeft onze sabbat-burgemeester Stefaan nu ook een eigen website laten ontwikkelen. WUWUWU, enzovoort.
Daar geeft er iemand van zijn talloze adviseurs nog wel zijn agenda prijs, voor de komende dagen. Knul zou best ontslag nemen of daartoe gedwongen worden.
Lees nu maar eens mee wat volgens een of ander medewerker van de minister zijn baas aanstaande maandag 13 april van plan is om te doen. Om 18u30′ stipt. De Kortrijkse gemeenteraad bijwonen !

Op de homepagina (kalender) staat tot op heden dit.
Letterlijk overgenomen.

“Stefaan De Clerck is niet alleen actief in de federale regering, ook op lokaal vlak houdt hij ervan de inwoners van zijn stad te vertegenwoordigen. Als gemeenteraadslid weet Stefaan bijzonder goed wat er leeft in zijn stad.”

Welnu, de maandelijkse Kortrijkse gemeenteraad van april ging vorige maandag 6 april door, en Stefaan was er niet.
Dat kon u hier al lezen.
Tevens over wat hij daar in de voorbije zittingen van dit jaar al heeft uitgespookt.
Stapels Brusselse dossiers signeren. Van Justitie. Aangebracht in een bierbak, door 1 van zijn 3 tot 5 op dit moment beschikbare vrachtwagenbestuurders. Hij houdt daarvan.

Hopelijk brengt nog niemand Stef in de war. Stel dat hij zich even vergist (over iets) omwille van rumoer in de gemeenteraad.
HEEFT ER IEMAND INFO OVER HET FEIT OF ER IN ANDERE LANDEN TWEE MINISTERS tegelijk IN HUN DORPSRAAD BEZIG ZIJN MET LANDELIJKE DOSSIERS ?

Maar dat hij via zijn spionkop Lecluyse (nu overgeplaatst naar het kabinet van loco-burgemeester Lieven Lybeer) nog alles in de gaten houdt, dat is wel zeker. Dat is juist de merde van de democratie. Als verkozene heeft het geen zin om aanwezig te zijn op verkozen ‘lichamen’. Besluitvorming gebeurt elders. Stefaan weet dat heel goed. Geleerd aan zijn vader.

P.S.
Schepen Jean de Bethune – tevens voorzitter van de provincieraad – sluit dit weekend in een interview met het “Kortrijks Handelsblad” niet uit dat hij ooit alhier burgemeester wordt.
Het hangt van de kiezer af, zo meent hij als altijd eerlijk gezegd. Er is geen carrièrreplanning.
Als hij goed weet wat er leeft aan de top van zijn standenpartij en binnen de Kortrijkse families en de Gilde en de Middenstand en Etienne Schouppe is dit verkeerd gedacht. Het hangt van de kiezer af…
Kom nou. Kom nou even bij bewustzijn, zeg.
Jean toch. Waarom laat je zo’n plaatselijke reporter in de waan?
Je droogt mensen af, maar hoe zegt met dat in het frans??