De Cebuanen komen er weer aan !

De hoeveelste keer is dat nu al? dat er hier een delegatie neerstrijkt uit Cebu City, dat is een miljoenenstad op een van de 7000 eilanden van de Filippijnse archipel. Raadpleeg de zoekmachien van deze blog.
Dit keer zijn ze slechts met drie.
Het bezoek loopt van maandag 11 mei tot donderdag 21 mei en kost aan Stad 11.000 euro. Reiskosten 4.500. Verblijf 2.500. Dagvergoeding 3.000. Andere (?) kosten: 1.000 euro.
Wat ze hier juist komen doen weet nog niemand. Waarschijnlijk zal de delegatie doortrekken naar Haarlemmermeer, want daar genieten Cebuanen ook van subsidies.

In elk geval kadert het bezoek in het kader van onze gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking Noord-Zuid.
Nog eens de wereldbol bekeken. Het eiland Cebu ligt wel degelijk op het noordelijk halfrond, en in het verre oosten. Verre van een ontwikkelingsland.
We hebben met Cebu City een stedenband met een engagementsverklaring die nog nooit is goedgekeurd door de gemeenteraad. De voorbije jaren heeft stad de scavengers alginder leren composteren. We leren ook van elkaar inzake gebiedswerking en efficiënte dienstverlening naar de burgers toe. WE REIZEN OM TE LEREN.

De stedenband was ook de aanleiding om samen met de hogescholen Katho en Howest het postgraduaat Noord-Zuid op te richten. Sedert januari zitten er vier studenten van deze opleiding op stage in Cebu (zuid?). Wellicht zijn zij terug op 25 april want op die dag is er om 10 uur in het Dakcafé van het stadhuis een info-vergadering over het postgraduaat.

We verwedden er een overvolle compostemmer op dat volgend jaar Alain Cnudde (schepen van jeugd, financiën, kinderoppas, gezinsbeleid, vrijwilligersbeleid, ontwikkelingssamenwerking) samen met minstens één gebiedswerker zich naar naar het Verre Oosten zal verplaatsen. Zakken vol snoep voor de arme kindjes op de vuilnisbergen in de city.
Berthiel, ei je nog een idee?

P.S.
Voor niet-Kortrijkzanen.
Berthiel is werker in het gebied Kortrijk-centrum. Niemand die dat weet.
Ter stede zijn er 17 gebieden, in tegenstelling met Cebu.
Berthiel weet gewoon niet wat te doen.
Andere ook niet.