Kortrijk bespaart op voetbal ! (2)

Hoe een dubbeltje rollen kan.
Hier (op 5 juni) is er gewag gemaakt van het feit dat de aanleg van kunstgrasvelden voor KVK-jeugd 16 procent duurder zou uitvallen dan gedacht. Vanwege het tekort aan concurrentie en de hoge prijs voor de elektriciteitswerken. De raming bedroeg 1,26 miljoen en het werd 1,46 miljoen.
Het ontwerpbureau D’Hondt heeft in overleg met de firma Lesuco nu toch wat besparingen uitgedokterd. “Vermindering van hoeveelheden” heet dat in het jargon. De afmetingen van de terreinen zijn verminderd tot 100 bij 60 meter. Er komen minder ballenvangers. Men zal wat bestaande masten recupereren. Anderzijds verhogen de kosten voor electriciteitswerken nog. Curieus.

Om kort te gaan: er komt een prijsvermindering van – 152.221 euro.
Het totaal is nu 1.279.755 euro (BTW inclusief) geworden.
Dat ligt weer dicht bij de oorspronkelijke raming.

Proficiat.
Nu nog uitkijken naar de oplevering.