Kortrijks Schepencollege op de “Place m’as tu vu” in Knokke

Het staat allemaal niet in de gazetten, niet in de Stadskrant en niet op de website van Stad.

Op dit ogenblik, dinsdag 30 juni (local time aan de kust 20u25′) beginnen de leden van het schepencollege aan de voorlaatste gang van hun driegangenmenu in hotel Memlinc Palace te Knokke. U weet wel. Dat Normandisch optrekje waar schepen Marie-Claire Vandenbulcke haar dossiers voorbereidt.
Onze mandatarissen zijn daar namelijk tot morgennamiddag ca. 17 uur in conclaaf bijeen om ondermeer te bespreken wat zij met Kortrijk en de bewoners nog dit en volgend jaar zullen uitrichten. Komt er een belastingverhoging? Worden bepaalde investeringen definitief geschrapt? Over dit soort dingen.
Stapels dossiers zijn naar de kust gebracht. (Een leek kan zich dit niet inbeelden.)

Waarom er in de Memlinc voor de teambuilding 15 “individuele” kamers zijn gereserveerd is een raadsel. Blijven er partners achterwege?
Het schepencollege telt één burgemeester en acht schepenen. En normaliter nemen aan zo’n conclaaf toch ook de stadssecretaris en de stadsontvanger deel? Of mogen ze pas morgen komen? Want ja, morgen verwacht men nog 5 deelnemers, tegen 50 euro per stuk.
De totale uitstap van het team zal 3.500 euro kosten. Onvoorziene kosten 500 euro.
Dranken zijn niet inbegrepen? Bij de lunch kost een water of wijn 7 euro. Bij het diner dan 9 euro.

Men mag hopen dat onze mandatarissen kunnen logeren in het gerenoveerde gedeelte. Want de oudere kamers zijn een afknapper. Bruine dekens ! Heel gehorig ook. En de leeslampen zijn niet goed geplaatst, om te lezen.

Als u onze Kortrijkse uitvoerende macht nog aan het werk wil zien, spoed u vanavond nog naar de balie in de Elizabetlaan 2. Er zijn nog kamers vrij.
Of ga morgen (woensdag 1 juli is dat) rond 17 uur een plaatsje bemachtigen op de “Place m’as tu vu”. Op het Albertplein is er nog een enigszins betaalbare staminee, rechts als je van het strand komt. Schepen Marie-Claire start dan samen met Marc Verwilgen, Gaëlle en Claudio een geleide wandeling.