Nog een toelichting over het “m’ as tu vu” conclaaf in Knokke (1): een soepele reserveringe

Er bestaat een traditie dat het schepencollege zo nu en dan in conclaaf bijeenkomt want dat is een doeltreffend middel om een groepsgeest die er niet is en een dynamiek die naar alle kanten is gericht binnen de ploeg te versterken. Op 30 en 1 juli kwamen onze notabelen evenwel voor het eerst bijeen in een luxehotel te Knokke. De Memlinc, aan de Place m’ as tu vu.
Volgens burgemeester Lybeer de goedkoopste optie, maar van offertes in de notulen van het College is geen spoor terug te vinden. Wat vast staat is dat schepen Marie-Claire Vandenbulcke goed thuis is in de Knokse society. Heeft zij een korting kunnen bedingen?

De officiële offerte van het hotel voor logies (15 kamers), seminaries en maaltijden (zonder drank) bedroeg 3.500 euro. Mogelijk onvoorziene kosten: 500 euro. In de laatste gemeenteraad gaf de burgemeester mee dat de totale kostprijs in werkelijkheid 2.793 euro bedroeg. Uitleg over dit nieuwe gegeven werd niet verstrekt. Was de opkomst lager dan verwacht? 15 kamers voor slechts elf deelnemers. Zijn op de tweede dag van het conclaaf de 5 verwachte medewerkers niet opgedaagd (aan 50 euro per kop)?

Er zijn nog vervolgvergaderingen vastgelegd.
Waar?

P.S.
Onze plaatselijke papieren perse van de dode bomen had wel even wat aandacht voor de kostprijs van het conclaaf.
Niet over de inhoud. Volgende keer dus meer op deze stadsblog. Vakantielectuur.